Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Συζήτηση στο… πεζοδρόμιο για τα βαρέα και ανθυγιεινά της ΠΟΕΔΗΝ
[Newsbeast]: Συζήτηση στο… πεζοδρόμιο για τα βαρέα και ανθυγιεινά της ΠΟΕΔΗΝ

[Newsbeast]: Συζήτηση στο… πεζοδρόμιο για τα βαρέα και ανθυγιεινά της ΠΟΕΔΗΝ

Γιαννακός και Νεφελούδης τα είπαν έξω από το υπουργείο Εργασίας

Χωρίς αποτέλεσμα στέφθηκε η προσπάθεια των μελών της ΠΟΕΔΗΝ να ανέβουν στο υπουργείο Εργασίας και να παραθέσουν τα αιτήματά τους, για τα οποία προκήρυξαν και προχώρησαν σε 24ωρη απεργία. Παρά την προσπάθεια που έγινε να ανοίξει το στόρι, αυτό δεν συνέβη.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ζήτησε να ανέβουν πάνω περισσότεροι από έναν (εκείνον) στο υπουργείο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και έτσι ήρθαν… οι πάνω, κάτω.

Ο γενικός γραμματέας Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης , μετέβη στο πεζοδρόμιο έξω από το κτίριο, όπου είχε συζήτηση με τον Μιχάλη Γιαννακό για τα αιτήματα των διαδηλωτών. Από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ άκουσε ότι οι διατάξεις του ΕΦΚΑ κινούνται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, με εξαίρεση την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, κάτι που δεν γίνεται.

Η ΠΟΕΔΗΝ -μεταξύ άλλων- διεκδικεί ένταξη στα ΒΑΕ, απρόσκοπτη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, διπλασιασμό-επέκταση και σε άλλα επαγγέλματα, αύξηση στους μισθούς, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, επαρκή χρηματοδότηση, «ώστε σε μια τριετία οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας να συγκλίνουν με το μέσο όρο της Ευρώπης».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!