Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Συνταγματικός ο νόμος για αποποινικοποίηση των αμβλώσεων στη Χιλή
[Newsbeast]: Συνταγματικός ο νόμος για αποποινικοποίηση των αμβλώσεων στη Χιλή

[Newsbeast]: Συνταγματικός ο νόμος για αποποινικοποίηση των αμβλώσεων στη Χιλή

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας άναψε το πράσινο φως

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Χιλής αποφάνθηκε ότι ο νόμος που αποποινικοποιεί τις αμβλώσεις σε κάποιες περιπτώσεις είναι συνταγματικός, ανοίγοντας τον δρόμο για την εφαρμογή του, εξέλιξη που χαρακτηρίζεται μια νίκη για τον κεντροαριστερό κυβερνητικό συνασπισμό υπό την πρόεδρο Μισέλ Μπατσελέτ αλλά και για τις οργανώσεις που έκαναν εκστρατεία εδώ και χρόνια εναντίον της παντελούς απαγόρευσής τους, που εφαρμόζεται ακόμη σε άλλες 18 χώρες σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο νόμος αυτός, καρπός επίμοχθων συνομιλιών που κράτησαν δυόμισι χρόνια, εγκρίθηκε στις αρχές του Αυγούστου από τη Βουλή και κατόπιν από τη Γερουσία, όμως η συντηρητική δεξιά προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, επικαλούμενη μια παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στο Σύνταγμα.

Με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, σύντομα οι γυναίκες στη χώρα της Λατινικής Αμερικής θα επιτρέπεται να προχωρούν σε αμβλώσεις εάν η ζωή τους διατρέχει κίνδυνο, όταν το έμβρυο δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να ζήσει, ή εάν η κύηση αποτελεί συνέπεια βιασμού.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε «τις δύο προσφυγές (σ.σ. της δεξιάς) με έξι ψήφους έναντι τεσσάρων», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΣΔ, Ροδρίγο Πίκα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!