Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Συνεδριάζει το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο για την αλλαγή ηγεσίας της Δικαιοσύνης
[Newsbeast]: Συνεδριάζει το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο για την αλλαγή ηγεσίας της Δικαιοσύνης

[Newsbeast]: Συνεδριάζει το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο για την αλλαγή ηγεσίας της Δικαιοσύνης

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για το θέμα με φόντο τις εκλογές

Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας και οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθεί το θέμα της αλλαγής στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Το θέμα έχει προκαλέσει οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να λέει σε συνέντευξή του πως τις αποφάσεις θα πάρει το υπουργικό συμβούλιο και πως η «αγωνία της αντιπολίτευσης συνδέεται με την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης».

«Αυτή την στιγμή υπάρχει κυβέρνηση που διατηρεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων της. Από εκεί και πέρα αυτές είναι αποφάσεις που θα πάρει το υπουργικό συμβούλιο» είχε πει ο κ. Τζανακόπουλος. Ωστόσο, συνέχισε, «υπάρχει μία έντονη φοβία και αγωνία της αντιπολίτευσης που συνδέεται με την προσπάθεια να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη. Εμείς δεν έχουμε καμία αγωνία».

Το αίτημα για συναίνεση και η αρνητική απάντηση

Χθες η κυβέρνηση, με επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να συμφωνήσουν στην επιλογή του επόμενου Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και των τριών Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο κ. Καλογήρου, απευθυνόμενος στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισημαίνει την απόλυτη τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας και κοινοβουλευτικής τάξης κατά τη διενεργηθείσα διαδικασία προεπιλογής και απευθύνει πρόσκληση η εκκρεμής διαδικασία επιλογής να ολοκληρώθηκε με συναίνεση ώστε «να αποτραπεί η εντύπωση ότι η επιλογή της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας συνιστά «δέσμευση» οποιασδήποτε κυβέρνησης». «Σας εκφράζω τη βούληση της Κυβέρνησης, να επιλεγούν ο επόμενος Πρόεδρος και Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και οι τρεις Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας από το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από συμφωνία με την Αξιωματική Αντιπολίτευση, τιμώντας έτσι τους δικαστικούς λειτουργούς που έχουν ήδη προεπιλεγεί, δίνοντας ταυτόχρονα και ένα ισχυρό μήνυμα συναίνεσης στο συνταγματικό αυτονόητο του σεβασμού μας προς την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος αφού επισημάνει «ότι δεν υφίσταται κανένα συνταγματικό ή νομικό κώλυμα για την ολοκλήρωση της εκκρεμούς διαδικασίας», συμπληρώνει πως αντιλαμβάνεται «το πολιτικό ζήτημα το οποίο έχει ανακύψει».

Η Νέα Δημοκρατία με επιστολή του τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νίκου Παναγιωτόπουλου απέρριψε την πρόταση Καλογήρου κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «εξόφθαλμα αντιθεσμική διαδικασία» και τονίζει ότι είναι αδύνατον να συναινέσει η Νέα Δημοκρατία σε κάτι τέτοιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!