Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Συνεχίζονται οι συναντήσεις μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με εκπροσώπους κομμάτων
[Newsbeast]: Συνεχίζονται οι συναντήσεις μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με εκπροσώπους κομμάτων

[Newsbeast]: Συνεχίζονται οι συναντήσεις μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με εκπροσώπους κομμάτων

Σκοπός των ραντεβού η λήξη των εμπάργκο και η ακύρωση του αυτοφώρου για αδικήματα περί Τύπου

Με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου συναντήθηκε χθες αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών που αποφάσισε το Δ.Σ. με τους εκπροσώπους Τύπου των κομμάτων, μετά τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει με σκοπό να λήξει το «εμπάργκο», να ακυρωθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για τα αδικήματα περί Τύπου και να καταργηθεί ο «τυποκτόνος νόμος». Στο πλαίσιο αυτό, μέλη του Δ.Σ. έχουν ήδη συναντηθεί με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Ζούλα, με τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα, καθώς και τον εκπρόσωπο Τύπου του Ποταμιού Δημήτρη Τσιόδρα και της διευθύντριας του γραφείου Τύπου του κόμματος Λίνας Παπαδάκη.

Θέσεις των κομμάτων

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αρχικά στην κρίση των ΜΜΕ και ιδιαίτερα στην υπερσυγκέντρωσή τους σε χέρια συγκεκριμένων επιχειρηματιών. Επίσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη ανεργία που πλήττει τον δημοσιογραφικό κλάδο «δημιουργώντας έτσι εργασιακή ανασφάλεια, η οποία οδηγεί πολλές φορές στην αυτολογοκρισία».

Σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τα ζητήματα των μηνύσεων και αγωγών κατά δημοσιογράφων, και ιδιαίτερα αυτό της αντιμετώπισης των εγκλημάτων που τελούνται διά του Τύπου ως αυτοφώρων, συμφώνησε στην αναγκαιότητα αναθεώρησής του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!