Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Συνεχίζονται οι πολιτικές ζυμώσεις στην Ισπανία
[Newsbeast]: Συνεχίζονται οι πολιτικές ζυμώσεις στην Ισπανία

[Newsbeast]: Συνεχίζονται οι πολιτικές ζυμώσεις στην Ισπανία

Οι πρωτοβουλίες που τάραξαν τα νερά της πολιτικής σκηνής

Μετά το μεγάλο διάστημα που καθόρισε την οριστική διαίρεση των δύο μεγάλων πόλων της δεξιάς και της αριστεράς στην Ισπανία, δύο αναπάντεχες πρωτοβουλίες -στις οποίες πρωταγωνίστησαν ο Γάλλος πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος δήμαρχος της Βαρκελώνης Μανουέλ Βαλς και ο τέως δεύτερος τη τάξει στους Podemos Ίνιγο Ερεχόν– ανατάραξαν τα ύδατα της πολιτικής σκηνής στην προσπάθειά να υπερκερασθεί ο νέος διπολισμός.

Οι Ciudadanos, που έως την περασμένη Κυριακή επεδίωκαν να κατακτήσουν την ηγεμονία της δεξιάς παράταξης, φαίνεται πως αναθεωρούν τον στρατηγικό προσανατολισμό τους μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών. Πλέον, η Ισπανία βρίσκεται ενώπιον δύο εβδομάδων εντατικών διαπραγματεύσεων ένθεν κι εκείθεν των παρατάξεων, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο πληροφορίες από El Pais, El Publico, EFE.

Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος στη χώρα έχει λήξει κι επιστρέφει η πολιτική, καθώς η προοπτική μίας τετραετίας χωρίς εκλογές διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Τα αποτελέσματα από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές επικύρωσαν τη νέα πολιτική πραγματικότητα: δεν υπάρχουν μόνο τέσσερα κόμματα, αλλά πέντε -ίσως έξι στη Μαδρίτη. Αλλά δεν υπάρχουν πλέον και μόνον δύο πόλοι, γιατί ουσιαστικά θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψη και η παράταξη των αυτονομιστών στα πολιτικά πράγματα, όπως διδάσκει το παράδειγμα της Βαρκελώνης.

Η ιταλοποίηση της ισπανικής πολιτικής σκηνής έχει παγιωθεί και μάλιστα βαθαίνει ακόμη περισσότερο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!