Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Συνάντηση του Κωστή Χατζηδάκη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Τάρεκ Ελ Μόλλα
[Newsbeast]: Συνάντηση του Κωστή Χατζηδάκη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Τάρεκ Ελ Μόλλα

[Newsbeast]: Συνάντηση του Κωστή Χατζηδάκη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Τάρεκ Ελ Μόλλα

Το East Med Gas Forum επικυρώνει τη συνεργασία των δύο χωρών σε ενεργειακό επίπεδο

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί η συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του υπουργό Πετρελαίου Τάρεκ Ελ Μόλλα, στο Κάιρο , στο πλαίσιο της 3ης Υπουργικής Συνόδου του Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου (East Med Gas Forum), που ξεκίνησε ήδη στο διεθνές συνεδριακό κέντρο «Μανάρα» της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Κατά τις διαβουλεύσεις τους, οι δύο υπουργοί συζήτησαν τρόπους για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πετρελαίου της Αιγύπτου.

Παράλληλα, οι κ.κ. Χατζηδάκης και Ελ Μόλλα τόνισαν την στενή συνεργασία των δύο χωρών τόσο σε επίπεδο των υπουργείων τους, όσο και σε επίπεδο των ηγετών των δύο χωρών, του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Μάλιστα, επεσήμαναν το γεγονός ότι τα θέματα του φυσικού αερίου ενισχύουν έτι περαιτέρω τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών, από κοινού με την Κύπρο, όπως μάλιστα τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου Τάρεκ Ελ Μόλλα συζήτησε με τον Έλληνα ομόλογό του, Κωστή Χατζηδάκη τρόπους για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών καθώς και τους τρόπους προσέλκυσης επενδύσεων ελληνικών επιχειρήσεων σε δραστηριότητες έρευνας και εξερεύνησης στην Αίγυπτο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!