Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Συναγερμός στην Κολομβία λόγω θανατηφόρου μύκητα για τις μπανανιές
[Newsbeast]: Συναγερμός στην Κολομβία λόγω θανατηφόρου μύκητα για τις μπανανιές

[Newsbeast]: Συναγερμός στην Κολομβία λόγω θανατηφόρου μύκητα για τις μπανανιές

Καταστρέφει τις μπανανιές και μολύνει τα χωράφια για τριάντα ή ακόμη περισσότερα χρόνια

Η Κολομβία είναι μια χώρα που κατατάσσεται έκτη μεταξύ των μεγαλύτερων εξαγωγέων μπανάνας παγκοσμίως. Οπότε, ο συναγερμός που χτύπησε στη χώρα για πιθανή εστία θανατηφόρου μύκητα για τις μπανανιές, ήταν αρκετά σοβαρός.

Το εύρημα αυτό εντοπίστηκε σε αγρόκτημα κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, που έχει ήδη τεθεί σε καραντίνα, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές τη Δευτέρα 15 Ιουλίου.

«Αυτό που θα κάνουμε, είναι να περιορίσουμε την (πιθανή) παρουσία του μύκητα σε αυτές τις εκμεταλλεύσεις, να θέσουμε υπό έλεγχο κάθε κίνηση, να κάνουμε απολύμανση με καπνισμό και να εμποδίσουμε έτσι την εξάπλωση στην υπόλοιπη επικράτεια» της Κολομβίας, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας, Αντρές Βαλένσια.

Ο μύκητας της λεγόμενης «φουζαρίωσης» (Fusarium race 4 tropical, ή Foct R4T) καταστρέφει τις μπανανιές και μολύνει τα χωράφια για τριάντα ή ακόμη περισσότερα χρόνια. Έχει ήδη προκαλέσει τεράστια ζημιά στις καλλιέργειες σε ασιατικές και αφρικανικές χώρες.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας έστειλε δείγματα μολυσμένων φυτών σε εργαστήρια στο εξωτερικό για να εξεταστούν και να διαπιστωθεί αν πράγματι πρόκειται για αυτόν τον καταστροφέα, σημείωσε η Ντεγιανίρα Μπαρέρο, στέλεχος του Αγροτικού Ινστιτούτου της Κολομβίας.

«Αναμένουμε τα αποτελέσματα από εργαστήριο της Ολλανδίας την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου», ενημέρωσε η υπεύθυνη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!