Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Newsbeast]: Τι συμβαίνει με το κρυπτονόμισμα του Facebook και το εγκαταλείπουν μαζικά
[Newsbeast]: Τι συμβαίνει με το κρυπτονόμισμα του Facebook και το εγκαταλείπουν μαζικά

[Newsbeast]: Τι συμβαίνει με το κρυπτονόμισμα του Facebook και το εγκαταλείπουν μαζικά

Visa, Mastercard και άλλοι κολοσσοί αποσύρονται πριν να είναι αργά

Όταν κατέβηκε στην αγορά στις 18 Ιουνίου, φαινόταν πως θα ήταν το νέο σύνορο που θα άγγιζε η μεγαλομανής ανάπτυξη του Facebook .

Έχοντας δισεκατομμύρια χρήστες και δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη ετησίως, ο κολοσσός της κοινωνικής δικτύωσης σκέφτηκε πως το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και με το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Όταν ο επικεφαλής της τεχνολογίας blockchain του Facebook, David Marcus, παρουσίασε το σχέδιό του για το κρυπτονόμισμα Libra, κάποια από τα ισχυρότερα παγκοσμίως χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έσπευσαν να υπογράψουν για να γίνουν μέρος του Libra Association, το όραμα του Facebook για ένα παγκόσμιο νόμισμα.

Μόνο που τώρα το κλίμα έχει αλλάξει δραστικά. Ο πρώτος που εγκατέλειψε το Libra ήταν το Paypal , στις 4 Οκτωβρίου. Και μετά, μέσα σε λίγες μάλιστα ώρες της 11ης Οκτωβρίου, έφυγαν κολοσσοί όπως η Visa και η Mastercard, αλλά και οι Stripe και Mercado Pago. Αλλά και το eBay στο τέλος, για καλό και για κακό.

Όλοι οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς δεν είναι πια μέρος της πρωτοβουλίας και το Facebook δαγκώθηκε προφανώς πριν προλάβει να δαγκώσει. Οι τελικές κινήσεις θα αποφασιστούν στο διάβα των επόμενων μηνών και όλοι περιμένουν να δουν πώς θα απαντήσει το Facebook στην αιμορραγία των υποστηρικτών του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!