Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Η σημασία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στη συνάντηση Παυλόπουλου-Κουρουμπλή
[Newsbeast]: Η σημασία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στη συνάντηση Παυλόπουλου-Κουρουμπλή

[Newsbeast]: Η σημασία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στη συνάντηση Παυλόπουλου-Κουρουμπλή

«Θα φέρει μεγάλη ανατροπή στα δεδομένα της Ελλάδας» είπε ο υπουργός Εσωτερικών

Στο Προεδρικό Μέγαρο συναντήθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τον πρώτο να υπογραμμίζει τη σημασία της διάκρισης μεταξύ Αποκέντρωσης και Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας και ιδίως στη νομοθεσία.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των Αποκεντρωμένων Δομών του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προκειμένου να συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινής ζωής του πολίτη. Μάλιστα, σημείωσε ότι η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας του πολίτη με το Κράτος μπορεί να εξαλείψει και τα «προγεφυρώματα διαφθοράς», γιατί όταν δεν παρεμβαίνει το ανθρώπινο στοιχείο, τότε δύναται να μειωθεί και το θέμα της διαφθοράς, το οποίο είναι πάντα υπαρκτό.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, υποστήριξε ότι το 2017 θα είναι χρόνος ιστορικός για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, γιατί η καθιέρωση του Μητρώου Πολιτών θα φέρει μεγάλη ανατροπή στα σημερινά δεδομένα και έτσι η Ελλάδα δεν θα έχει να ζηλέψει άλλες χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!