Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Συλλέκτης….βραβείων η ερευνήτρια του ΙΤΕ Παναγιώτα Ποϊράζη
[Newsbeast]: Συλλέκτης….βραβείων η ερευνήτρια του ΙΤΕ Παναγιώτα Ποϊράζη

[Newsbeast]: Συλλέκτης….βραβείων η ερευνήτρια του ΙΤΕ Παναγιώτα Ποϊράζη

Αυτή τη φορά τιμήθηκε για το έργο της από το κρατικό ίδρυμα Einstein Foundation του Βερολίνου

Η ερευνήτρια του ΙΤΕ δρ Παναγιώτα Ποϊράζη βραβεύτηκε με το Einstein Visiting Fellowship. Η κ. Ποϊράζη, είναι η Διευθύντρια Ερευνών στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ και έλαβε το βραβείο με την υψηλού κύρους υποτροφία του γερμανικού ιδρύματος Einstein Foundation Berlin.

Η υποτροφία του ιδρύματος στοχεύει στην ενίσχυση του διεθνούς προφίλ των πανεπιστημίων και ερευνητικών ιδρυμάτων του Βερολίνου με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων από το εξωτερικό σε συνεργασίες μακροχρόνιας ακαδημαϊκής έρευνας. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ερευνητές των οποίων η τεχνογνωσία μπορεί να προωθήσει βιώσιμα συγκεκριμένους τομείς ακαδημαϊκής αριστείας στο Βερολίνο. Το 2019 επιλέχθηκαν συνολικά τέσσερις επιστήμονες. Οι βραβευθέντες τιμώνται για την εξαιρετική και διαρκή προσφορά τους στην έρευνα. Επιπλέον, προσκαλούνται να επισκεφθούν τη Γερμανία στο πλαίσιο συνεργατικού έργου με γερμανικό ίδρυμα, για διάστημα μέχρι και ενός έτους.

Το ίδρυμα Humboldt χορηγεί περίπου 20 βραβεία Friedrich Wilhelm Bessel ανά έτος. Η υποτροφία συνοδεύεται με βραβείο 450.000 ευρώ για τρία χρόνια, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως για την ίδρυση ομάδας εργασίας στο Βερολίνο. Η Δρ Ποϊράζη θα φιλοξενηθεί στο εργαστήριο του Matthew Larkum στο Πανεπιστήμιο Humboldt και θα χρησιμοποιήσει τη χορηγία για την υλοποίηση ενός έργου που διερευνά τους μηχανισμούς ευέλικτης συμπεριφοράς σε ποντίκια.

Το Ίδρυμα Einstein του Βερολίνου ιδρύθηκε το 2009 από το κράτος του Βερολίνου και όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, έχει ως στόχο να προωθήσει την επιστήμη και την έρευνα και να εδραιώσει την πόλη του Βερολίνου, ως κέντρο επιστημονικής αριστείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!