Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών για το προσφυγικό
[Newsbeast]: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών για το προσφυγικό

[Newsbeast]: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών για το προσφυγικό

Κόκκινο πανί τα κλειστά και ελεγχόμενα κέντρα

Αναβρασμός επικρατεί στα νησιά μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις νέες δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, με την επίταξη συγκεκριμένων περιοχών.

Σήμερα κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου έρχονται στην Αθήνα και θα συγκεντρωθούν για να διαμαρτυρηθούν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στις 10:00 για τοπροσφυγικό.

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), σε συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες και Αδελφότητες των νησιών, σε επικοινωνία με τους συλλόγους της Αττικής και τις αυτοδιοικητικές Αρχές των νησιών καλεί στην συγκέντρωση αυτή, με σκοπό να φανεί η αντίδραση στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Πολυμελής αντιπροσωπεία της ΟΛΣΑ, συναντήθηκε χθες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον Β’ αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή Λέσβου Νέας Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και στη συνέχεια με τη βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Μαρία Κομνηνάκα.

«Μην απαξιώνετε τη Λέσβο και το βόρειο Αιγαίου! Καμία νέα δομή, άμεσος απεγκλωβισμός -αποσυμφόρηση των νησιών μας» λέει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Τι σημαίνει κλειστά και ελεγχόμενα κέντρα

Τα κέντρα φιλοξενίας θα μοιάζουν με μικρά χωριά, τα οποία θα είναι χωρισμένα σε κλειστά και ανοιχτά μέρη.

Κλειστά ουσιαστικά θα είναι τα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ), στα οποία θα κρατούνται, αλλά σε δύο διαφορετικούς χώρους, οι παραβατικές περιπτώσεις και οι μετανάστες των οποίων η αίτηση ασύλου δεν έγινε δεκτή, αλλά και οι νέες αφίξεις, καθώς στις κλειστές ελεγχόμενες δομές θα μεταφερθούν οι αρμοδιότητες των ΚΥΤ.

Χωριστές δομές θα υπάρχουν αφενός για το γενικό πληθυσμό και αφετέρου για τα ασυνόδευτα παιδιά, ενώ θα υπάρχουν επίσης ιατρικές δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όπως ανακοίνωσε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, καθώς εξάλλου η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έχει προειδοποιήσει ιδίως για την άμεση ανάγκη εκκένωσης της Μόριας και τους υγειονομικούς κινδύνους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!