Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: ΣΕΒ: Θετικές οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος
[Newsbeast]: ΣΕΒ: Θετικές οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος

[Newsbeast]: ΣΕΒ: Θετικές οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος

«Το παρόν νομοσχέδιο παρουσιάζει όμως και ορισμένες κρίσιμες ελλείψεις»

Προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας, η συνεργασία με την επιχειρηματικότητα και η αποτελεσματική σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως αυτά προκύπτουν από το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που ρυθμίζει ζητήματα κρίσιμα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος.

Αυτό σημειώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών σε ανακοίνωσή του με την οποία γνωστοποιεί τις θέσεις και τις επιμέρους παρατηρήσεις του για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Όπως κατέθεσε ο ΣΕΒ στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης στη Βουλή, αλλά και όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση, το νομοσχέδιο έρχεται σε μια περίοδο που η εμβάθυνση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στις δομές και υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης αποτελούν κρίσιμη προϋπόθεση για την ασφάλεια δικαίου και την άρση επενδυτικών αντικινήτρων.

Όπως υπογραμμίζεται, το νομοσχέδιο περιέχει σειρά ρυθμίσεων που είναι στη σωστή κατεύθυνση και υλοποιούν ορισμένες πάγιες θέσεις του ΣΕΒ και των μελών του για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα μας. Για τον ΣΕΒ , ενδεικτικά θέματα που αντιμετωπίζονται επί της αρχής θετικά από το νομοσχέδιο είναι τα εξής:

1. Η ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών στην ελληνική νομοθεσία για το εμπορικό απόρρητο.

2. Η απλοποίηση ρυθμίσεων για τα επιχειρηματικά πάρκα.

3. Η εξυγίανση άτυπων συγκεντρώσεων βιομηχανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!