Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Το Σέιχ Σου «ξηλώνεται» λόγω του εντόμου-φονιά και οι επιτήδειοι καραδοκούν
[Newsbeast]: Το Σέιχ Σου «ξηλώνεται» λόγω του εντόμου-φονιά και οι επιτήδειοι καραδοκούν

[Newsbeast]: Το Σέιχ Σου «ξηλώνεται» λόγω του εντόμου-φονιά και οι επιτήδειοι καραδοκούν

Άγνωστοι κλέβουν τα ξύλα των υλοτόμων που εργάζονται στην περιοχή

Περίπου 8.000 χωρικά κυβικά μέτρα καυσόξυλων έχουν συγκεντρωθεί από την ολοκλήρωση της αναγκαστικής κοπής στο 90% της πευκόφυτης έκτασης 3.500 στρεμμάτων του Σέιχ Σου , η οποία προσβλήθηκε από το φλοιοφάγο έντομο-φονιά «Tomicus piniperda», σύμφωνα με τους υλοτόμους που επιχειρούν στο περιαστικό δάσος (ένα χωρικό αντιστοιχεί σε περίπου 300 κιλά).

Ο πρόεδρος δασικού συνεταιρισμού Σταυρού «Ένωση», Ευθύμης Τσίτσος, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε πως «ο συνεταιρισμός “Ένωση” συγκέντρωσε περίπου 5.000 χωρικά καυσόξυλων και ο δασικός συνεταιρισμός “Άνω Σταυρού”, που εργάζεται στο δυτικό μέρος του δάσους, έβγαλε περίπου 3.000 χωρικά. Συνολικά από την αποψίλωση του περαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης, έχουμε απομακρυνθεί περίπου 8.000 χωρικά ξυλείας. Ένα χωρικό καυσόξυλων για να κατανοήσετε καλύτερα την ποσότητα αντιστοιχεί περίπου σε 300 κιλά ξυλείας».

«Ήταν πολλά τα δέντρα που προσβλήθηκαν στη δυτική πλευρά του δάσους, στο Ρετζίκι και τις υπόλοιπες περιοχές όπου εργαζόμαστε τον τελευταίο ενάμιση μήνα, γι’ αυτό και συγκεντρώσαμε τόσα καυσόξυλα», ανέφερε ο πρόεδρος του δασικού συνεταιρισμού «Άνω Σταυρού», Μαργαρίτης Μαργαρίτης.

Ο κ. Τσίτσος επισήμανε ότι «ο κύριος όγκος των ξερών δέντρων έχει απομακρυνθεί από το Σέιχ Σου. Η ξυλεία θα μεταφερθεί με φορτηγά στο εργοστάσιο και υπάρχει και μηχάνημα θρυμματισμού των κλαδιών που έχουν μείνει στο δάσος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!