Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: «Τα σχέδια για το Brexit ισοδυναμούν με προσάρτηση της Βόρειας Ιρλανδίας»
[Newsbeast]: «Τα σχέδια για το Brexit ισοδυναμούν με προσάρτηση της Βόρειας Ιρλανδίας»

[Newsbeast]: «Τα σχέδια για το Brexit ισοδυναμούν με προσάρτηση της Βόρειας Ιρλανδίας»

Η ηγέτιδα του βορειοϊρλανδικού κόμματος DUP αντιδρά

Η ηγέτιδα του βορειοϊρλανδικού κόμματος DUP, που στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας της Τερέζα Μέι στο κοινοβούλιο, επανέλαβε σήμερα ότι προτιμά να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit παρά να εφαρμοστεί μια κακή συμφωνία υποστηρίζοντας ότι τα σχέδια που συζητούνται αυτήν την περίοδο ισοδυναμούν με «προσάρτηση της Βόρειας Ιρλανδίας» από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι διαπραγματευτές του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ επιτάχυναν αυτόν τον μήνα τις συνομιλίες τους, όμως αγκάθι παραμένει πάντα το ζήτημα των συνόρων μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. Οι Βρυξέλλες επιδιώκουν να πετύχουν έναν διακανονισμό, να εφαρμόσουν έναν μηχανισμό ασφαλείας με βάση τον οποίο η Βόρεια Ιρλανδία θα ακολουθεί ουσιαστικά τους κανόνες της ΕΕ, για να αποφευχθεί ένα σκληρό σύνορο στο νησί.

Όμως το DUP αντιδρά έντονα σε οποιαδήποτε πρόταση υπονοεί ότι η επαρχία θα έχει διαφορετική αντιμετώπιση από το υπόλοιπο ΗΒ.

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως τους κινδύνους από την ανυπαρξία συμφωνίας, όμως οι κίνδυνοι μιας κακής συμφωνίας είναι χειρότεροι» γράφει η Αρλίν Φόστερ, η πρόεδρος του κόμματος, σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Belfast Telegraph. «Αυτός ο διακανονισμός ασφαλείας δεν θα είναι προσωρινός. Θα είναι μια μόνιμη προσάρτηση της Βόρειας Ιρλανδίας (…) που θα μας αφήνει εκτεθειμένους σε κανόνες οι οποίοι θα αποφασίζονται σε ένα μέρος όπου εμείς δεν θα έχουμε λόγο», εξήγησε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!