Σάββατο, 29 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Σχέδια έκτακτης ανάγκης από την Goldman Sachs ενόψει Brexit
[Newsbeast]: Σχέδια έκτακτης ανάγκης από την Goldman Sachs ενόψει Brexit

[Newsbeast]: Σχέδια έκτακτης ανάγκης από την Goldman Sachs ενόψει Brexit

Μετακίνηση υπαλλήλων από το Λονδίνο

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης με τη μετακίνηση εκατοντάδων εργαζομένων εκτός Λονδίνου, πριν επιτευχθεί μια συμφωνία για το Brexit, θα εφαρμόσει η Goldman Sachs όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ευρωπαϊκού βραχίονα της εταιρείας Ρίτσαρντ Νοντ.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία διαζυγίου με την Ε.Ε. στις 29 Μαρτίου, ξεκινώντας δύο χρόνια διαπραγματεύσεων που θα καθορίσουν το μέλλον της Βρετανίας και της Ευρώπης. Το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της Goldman βρίσκονται στη Βρετανία, όπου απασχολεί περίπου 6.000 εργαζομένους αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Νοντ δήλωσε ότι το μεγάλο ερώτημα σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης είναι εάν η Βρετανία και η ΕΕ θα συμφωνήσουν σε μεταβατικές ρυθμίσεις καθώς προσπαθούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το Brexit, μια διαδικασία που ορισμένοι φοβούνται ότι θα μπορούσε να διαρκέσει παραπάνω από τη διετή περίοδο διαπραγματεύσεων.

«Δεν μπορούμε να στηριχθούμε πάνω τους άρα πρέπει να έχουμε σχέδια έκτακτης ανάγκης και αυτό θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε», δήλωσε ο Νοντ.

Αρχικά, η τράπεζα θα αρχίσει να προσλαμβάνει κόσμο στην Ευρώπη και να μετακινεί υπαλλήλους από το Λονδίνο καθώς και να επενδύει στις υποδομές και στην τεχνολογία τους επόμενους 18 μήνες για να διασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών θα είναι σε πλήρη λειτουργία έως ότου η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ, δήλωσε ο Νοντ.

Αρνήθηκε να διευκρινίσει ποιες τοποθεσίες θα ευνοηθούν, αν και δήλωσε ότι η εταιρία έχει άδειες τραπεζικής λειτουργίας στη Γαλλία και τη Γερμανία και γραφεία σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!