Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Σάρωσε τα πάντα το νερό στην Ορεινή Βουπρασία
[Newsbeast]: Σάρωσε τα πάντα το νερό στην Ορεινή Βουπρασία

[Newsbeast]: Σάρωσε τα πάντα το νερό στην Ορεινή Βουπρασία

Πλημύρισαν δρόμοι, ποιμνιοστάσια και καλλιέργειες

Με το πρώτο φως της ημέρας όσοι Γαστουναίοι διατηρούν στάβλους και χωράφια στην περιοχή της Μπούκας, στην παραλία Γαστούνης και την ευρύτερη περιοχή, έσπευσαν να δούν το αποτέλεσμα της έντονης προχθεσινής βροχόπτωσης που είχε διάρκεια τουλάχιστον πέντε ωρών!

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Η εικόνα που συνάντησαν θλιβερή. Μια τεράστια περιοχή, χιλιάδων στρεμμάτων με ποιμνιοστάσια, λιοστάσια, πορτοκαλεώνες και θερμοκήπια πνιγμένες μέσα στο νερό! Το αποστραγγιστικό κανάλι, το μεγάλο κανάλι του ΓΟΕΒ Αλφειού-Πηνειού γνωστός ως «Στρεμμένος», σε κάποια σημεία «έσπασε» και το νερό με ορμή πέρασε στα χωράφια, ενώ σε άλλα σημεία υπερχείλισε, πέρασε γέφυρες και βγήκε στους αγροτικούς δρόμους.

Από την άλλη, ο ποταμός Πηνειός έχει δεχθεί τόσο όγκο νερού που αν σημειωθεί νέα έντονη βροχόπτωση η κατάσταση θα βρεθεί εκτός ελέγχου. Να σημειωθεί ότι το κανάλι έχει καθαρισθεί από τον ΓΟΕΒ Αλφειού Πηνειού όπως και οι μικροί τάφροι από τον ΤΟΕΒ Γαστούνης. Υπήρχε ποιμνιοστάσιο που το είχαν περικυκλώσει νερά και τα πρόβατα είχαν κουλουριαστεί  μέσα στο μαντρί. Θερμοκήπια με κολοκυθάκια είχαν καταστραφεί, λιοστάσια και πορτοκαλεώνες ήταν μέσα στο νερό!

«Ευτυχώς που δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα. Ήμασταν σε επιφυλακή αφού περιμέναμε έντονα καιρικά φαινόμενα. Τόσο το λαγκάδι, όσο και άλλα κανάλια είχαν καθαρισθεί από τον ΓΟΕΒ και τον ΤΟΕΒ. Όμως η βροχόπτωση ήταν τόσο έντονη που ήταν αδύνατο να συγκρατηθούν τα νερά», είπε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Σπύρος Βασιλείου που βρέθηκε στο σημείο από νωρίς το πρωΐ με το 4Χ4 του δήμου στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!