Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Σαρίδης: Από σήμερα η λέξη «Μακεδονία» είναι στο έλεος του οποιουδήποτε
[Newsbeast]: Σαρίδης: Από σήμερα η λέξη «Μακεδονία» είναι στο έλεος του οποιουδήποτε

[Newsbeast]: Σαρίδης: Από σήμερα η λέξη «Μακεδονία» είναι στο έλεος του οποιουδήποτε

«Κάποιοι που δεν είναι Έλληνες θα αυτοπροσδιορίζονται με μία ελληνική λέξη»

«Σήμερα η Ελλάδα αποκτά άλλον ένα φίλο, άλλον ένα σύμμαχο, άλλον έναν εταίρο. Σήμερα με την υπογραφή μας δεχόμαστε πως έχουν δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται κάποιοι που δεν είναι Έλληνες, με μια ελληνική λέξη», ανέφερε ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης στη συζήτηση στην ολομέλεια για το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

«Σήμερα φτάνουμε στο τέλος μιας πορείας, μιας σειράς επιλογών, αποφάσεων κατά την οποία ο ελληνικός λαός δεν ρωτήθηκε ποτέ», είπε ο βουλευτής και πρόσθεσε ότι «το πολιτικό σύστημα της χώρας αποδείχθηκε απρόθυμο και ανίκανο να δώσει απαντήσεις στον ελληνικό λαό για το πως φτάσαμε έως εδώ».

«Εσείς που θα ψηφίσετε σήμερα την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, εσείς που βάλατε την υπογραφή κάτω από τη Συμφωνία της λίμνης, ισχυριζόμενοι ότι σώσατε την ιστορική αλήθεια, κάνετε λάθος και το συνεχίζετε και σήμερα», είπε ο βουλευτής και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως βοηθάει τη σταθεροποίηση της περιοχής και δεν αμφισβητείται ο πατριωτισμός της, αλλά κάνει λάθος γιατί μέχρι τις 25 Ιανουαρίου ο μόνος που θα μπορούσε να επικαλεστεί το όνομα Μακεδονία, για να αλλάξει τα Βαλκανικά σύνορα ήμασταν εμείς οι Έλληνες. Εμείς οι Έλληνες ήμασταν οι μόνοι που θα μπορούσαν να παρουσιάσουν μια σοβαρή αξίωση σε εδάφη της Βαλκανικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!