Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Σαντορινιός: Οι πολίτες έχουν την ωριμότητα να επιλέξουν το κατάλληλο πολιτικό σχέδιο
[Newsbeast]: Σαντορινιός: Οι πολίτες έχουν την ωριμότητα να επιλέξουν το κατάλληλο πολιτικό σχέδιο

[Newsbeast]: Σαντορινιός: Οι πολίτες έχουν την ωριμότητα να επιλέξουν το κατάλληλο πολιτικό σχέδιο

«Δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε σωστά πολιτικές ελάφρυνσης» λέει για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Στο σχέδιο της χώρας για την επόμενη τετραετία αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός , τονίζοντας πως «οι πολίτες θα πρέπει να απαντήσουν με ποιο σχέδιο θα πρέπει να πάει η χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια και νομίζω ότι έχουν και την κρίση -και το έχουν αποδείξει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια- και την ωριμότητα να επιλέξουν το κατάλληλο πολιτικό σχέδιο».

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm». ο κ. Σαντορινιός έκανε τη διάκριση ανάμεσα στο πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό της Νέας Δημοκρατίας.

«Μπροστά μας έχουμε δύο συγκεκριμένα πολιτικά σχέδια. Το ένα, το οποίο εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το πολιτικό σχέδιο της αποκατάστασης των σχέσεων εργασίας, της κατάργησης του εργασιακού μεσαίωνα, της συνέχισης του κοινωνικού κράτους -τα τελευταία χρόνια περίπου τετραπλασιάστηκαν οι πόροι για το κοινωνικό κράτος και γίνανε σημαντικές μεταρρυθμίσεις για αυτό- και την σταδιακή φοροελάφρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είτε μέσω της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, είτε μέσω της αύξησης του ποσοστού απόσβεσης των παγίων επενδύσεων, είτε μέσω της μείωσης του ΕΝΦΙΑ, αλλά ακόμη και για τις νησιωτικές επιχειρήσεις μέσω της εφαρμογής του μεταφορικού ισοδυνάμου και για τα εμπορεύματα. Από τη μία πλευρά υπάρχει αυτό το πλαίσιο της διασφάλισης των εργασιακών σχέσεων και της δίκαιης ανάπτυξης και του κοινωνικού κράτους και από την άλλη υπάρχει το πολιτικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο μιλάει για ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, για την κατάργηση ουσιαστικά ακόμη και δομών της υγείας και τη μεταφορά τους στον ιδιωτικό τομέα, εκφράζει δηλαδή τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές» ανέφερε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!