Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Οι σαμάνοι του Περού που θεραπεύουν με παραισθησιογόνα και σπαθιά
[Newsbeast]: Οι σαμάνοι του Περού που θεραπεύουν με παραισθησιογόνα και σπαθιά

[Newsbeast]: Οι σαμάνοι του Περού που θεραπεύουν με παραισθησιογόνα και σπαθιά

Εξασκούν τις μυστικιστικές τελετές της αρχαίας παράδοσης – Δείτε φωτογραφίες

Στο βόρειο Περού επιβιώνουν ακόμη και σήμερα σαμάνοι που εξασκούν τις μυστικιστικές θεραπείες, βασισμένοι στις αρχαίες παραδόσεις. Αυτά συμβαίνουν μεταξύ άλλων περιοχών και στο Huaringas, ένα σύμπλεγμα από 14 ιερές λίμνες στην ορεινή περουβιανή επαρχία Huancabamba. Εκεί θα συναντήσει κανείς πρακτικές που προϋπήρχαν των ισπανών αποικιοκρατών.

Το φυσικό τοπίο διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στις τελετουργίες. Ο φωτογράφος Sebastian Castañeda κατέγραψε μοναδικές εικόνες όταν επισκέφτηκε την περιοχή τον Δεκέμβριο του 2016. Η πρόσβαση στα βουνά είναι εξαιρετικά δύσκολη κατά τη περίοδο των βροχών, έτσι οι περισσότεροι ταξιδεύουν εδώ τους μήνες της ξηρασίας, μεταξύ Μάιο και Νοέμβριο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι 96 σαμάνοι της περιοχής, δέχονται περίπου 100 με 300 επισκέψεις την ημέρα, από ανθρώπους απ’ όλο το Περού και τις γειτονικές χώρες.

Ένας από τους «θεραπευτές» είναι και ο Joaquin Chasquero Zurita, 60 ετών και ο μαθητευόμενός του, Feliciano Huaman. Ο Joaquin, γράφει ο φωτογράφος, προέρχεται από οικογένεια με παράδοση σε «ιατρικές» πρακτικές, χάρισμα που κληρονόμησε και ο 30χρονος ανιψιός του ο οποίος ανακάλυψε την κλίση του όταν άρχισε να βλέπει προφητικά όνειρα στην ηλικία των 10.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!