Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ρωσικά τανκς στον Χαφτάρ από τον Σίσι, φόβοι για τουρκική επίθεση
[Newsbeast]: Ρωσικά τανκς στον Χαφτάρ από τον Σίσι, φόβοι για τουρκική επίθεση

[Newsbeast]: Ρωσικά τανκς στον Χαφτάρ από τον Σίσι, φόβοι για τουρκική επίθεση

Τα τεθωρακισμένα θα επιστραφούν στην Αίγυπτο μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους

Στην ενίσχυση του στρατού του αρχηγού του Λιβυκού Εθνικού Στρατού με ρωσικής προέλευσης τεθωρακισμένα προχωρά ο Πρόεδρος της Αιγύπτου. Ο στρατηγός αλ-Σίσι θα εξοπλίσει «προσωρινά» τον στρατάρχη Χαφτάρ , με την προϋπόθεση ότι θα επιστραφούν στην Αίγυπτο μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους και την επιτυχία του στόχου τους, που δεν είναι άλλος από την κατάληψη της πρωτεύουσας της Λιβύης.

Ο διακανονισμός μεταξύ στρατηγού και στρατάρχη έγινε με αυτό τον τρόπο ώστε να μην παρακαμφθεί η απόφαση του ΟΗΕ για αποφυγή των στρατιωτικών εξοπλισμών από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της σύγκρουσης στη Λιβύη όπως αναφέρει σε σχετικό του ρεπορτάζ το sigmalive.com .

Σύμφωνα με το «Middle East Monitor», τα αιγυπτιακά άρματα είναι παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούν ήδη οι δυνάμεις του Χαφτάρ.

Η αιγυπτιακή απόφαση επήλθε όταν το Κάιρο διαισθάνθηκε σοβαρές προθέσεις της Άγκυρας για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη , υπέρ της Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης του Σάρατζ, με την οποία η Τουρκία υπέγραψε πρόσφατα παράνομο καθορισμού θαλάσσιων ζωνών.

Ο Χαφτάρ ανακοίνωσε ότι έχει περικυκλώσει την Τρίπολη, που είναι προπύργιο της κυβέρνησης Σάρατζ. Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής τον φέρουν να έχει καταλάβει περιοχές της, ενώ οι μάχες έχουν μεταφερθεί μέσα στην πόλη, στον στρατηγικής σημασίας «άξονα Σαλαντίν». Οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού χαρακτήρισαν τη μάχη ως «τελική και αποφασιστική».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!