Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Newsbeast]: Το ρομπότ-παιχνίδι με τη δική του προσωπικότητα
[Newsbeast]: Το ρομπότ-παιχνίδι με τη δική του προσωπικότητα

[Newsbeast]: Το ρομπότ-παιχνίδι με τη δική του προσωπικότητα

Η συσκευή των 150 ευρώ που βάζει την καινοτόμα τεχνητή νοημοσύνη στα δάχτυλά μας

Το Anki Cozmo είχε ψηφιστεί ως το καλύτερο παιχνίδι της περσινής χρονιάς, τότε που ούτε προγραμματιζόταν ούτε και έκανε όλα αυτά τα θαυμαστά!

Πλέον είναι ένας προικισμένος με νου μηχανικός μικρούλης, ένα σωστό ρομποτάκι με δική του νοημοσύνη κοντολογίς, σαν αυτά που βλέπουμε στις ταινίες, μόνο που είναι ολότελα αληθινό.

Και τη δική του προσωπικότητα έχει αλλά και εξελίσσεται όσο περισσότερο ασχολείσαι μαζί του. Κι αυτό θα κάνει τα πάντα για να σε ωθεί να παίζεις μαζί του, αφήνοντάς σε με το στόμα ανοιχτό. Θα γίνει πράγματι ο συνεργός σου στις ατέλειωτες ώρες ξενοιασιάς!

Το Cozmo είχε μαγέψει τους πάντες από την αρχή, ήδη από την εποχή (το 2016 δηλαδή!) που έτρεχε απλώς μια σειρά από σενάρια τεχνητής νοημοσύνης. Πλέον όμως είναι ακόμα πιο έξυπνο και μελετηρό, καθώς επιτρέπει σε οποιονδήποτε από 7 χρονών και πάνω να το προγραμματίσει ώστε να κάνει αρκετά εντυπωσιακά πράγματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Anki, Hanns Tappeiner, το ρομποτάκι Cozmo έχει καινοτόμους σένσορες και πρωτοποριακές προγραμματιστικές λειτουργίες, όπως κάμερες με τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου ώστε να αντιδρά όταν βλέπει συγκεκριμένες φάτσες, χαμογελώντας, ας πούμε, κάθε φορά που σε αντικρίζει!

Με τους ίδιους αισθητήρες πλοηγείται στον χώρο και μαθαίνει ό,τι είσαι διατεθειμένος να του διδάξεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!