Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Newsbeast]: Rolls-Royce του 1961 και Jaguar του 1953 έγιναν ηλεκτροκίνητες
[Newsbeast]: Rolls-Royce του 1961 και Jaguar του 1953 έγιναν ηλεκτροκίνητες

[Newsbeast]: Rolls-Royce του 1961 και Jaguar του 1953 έγιναν ηλεκτροκίνητες

Κλασικά και οικολογικά οχήματα

Ενώ όλο και περισσότερες χώρες και πόλεις υιοθετούν αυστηρότερα μέτρα για τις εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα, όλο και πιο σπάνια βλέπουμε κλασικά αυτοκίνητα στους δρόμους.

Η βρετανική καινοφυής επιχείρηση Lunaz Design είχε μια άλλη ιδέα: συνδυάζοντας τεχνολογία αιχμής και εξαιρετική τεχνουργία, να φέρουν στον 21ο αιώνα «τα πιο όμορφα και διάσημα αυτοκίνητα», εξοπλίζοντάς τα με ηλεκτροκίνηση. Προς το παρόν, εργάζονται πάνω σε μια πλήρως ηλετροκινούμενη οκταθέσια Rolls-Royce Phantom V του 1961 και σε μια Jaguar XK120 του 1953.

Το στούντιο στο Silverstone της Μεγάλης Βρετανίας ξεκινά με το να αφαιρέσει τα πάντα από το αυτοκίνητο, κρατώντας μόνον το μεταλλικό εξωτερικό. Με τρισδιάστατο σκάνερ, σχεδιάζει σε υπολογιστή το σύστημα κίνησης ώστε να είναι τέλεια η προσαρμογή του.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ περιλαμβάνεται σύστημα πρόσφυσης και προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πορείας και άλλα «βοηθήματα» τα οποία επιτρέπουν στο vintage αυτοκίνητο να λειτουργεί ως όχημα της εποχής μας – και του μέλλοντος. Το εσωτερικό επωφελείται της διαδικασίας εκσυγχρονισμού, με εξοπλισμό όπως GPS, σύστημα ψύξης-θέρμανσης. Ακόμη και τα αρχικά καντράν προσαρμόζονται στην ηλεκτροκίνηση. Δυο σετ μπαταριών, με δυνατότητα διαδρομής περισσότερων των 400 χιλιομέτρων πριν την επαναφόρτιση.

Τα συστήματα κίνησης δίνουν ιπποδύναμη μεταξύ 135 ίππων και 590 ίππων, αναλόγως του οχήματος. Το Lunaz Design προγραμματίζει και μία πλήρως ηλεκτροκινούμενη Rolls-Royce Silver Cloud (του 1956).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!