Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Ρήγας: Παρεμπόδιση στην έρευνα της κυπριακής ΑΟΖ πλήγμα στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης
[Newsbeast]: Ρήγας: Παρεμπόδιση στην έρευνα της κυπριακής ΑΟΖ πλήγμα στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης

[Newsbeast]: Ρήγας: Παρεμπόδιση στην έρευνα της κυπριακής ΑΟΖ πλήγμα στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης

«Η τουρκική ηγεσία δεν θα λειτουργήσει τυχοδιωκτικά γιατί αυτό υπαγορεύει ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός»

«Τυχόν παρεμπόδιση στην έρευνα και την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στο θαλάσσιο χώρο της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα αποτελέσει πλήγμα στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και θεωρώ πως αυτό οι εμπλεκόμενες δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν να γίνει», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα τόνισε ότι «είναι αυτονόητη η απόλυτη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης στο κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει την ΑΟΖ της με τον τρόπο που η ίδια θα επιλέξει, έναντι οποιασδήποτε απειλής τρίτης χώρας».

Εξέφρασε δε την ελπίδα «πως η τουρκική ηγεσία δεν θα λειτουργήσει τυχοδιωκτικά, γιατί αυτό υπαγορεύει το ίδιο το συμφέρον της συγκεκριμένης χώρας και ο προσανατολισμός που θέλει να έχει προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Οι αντιφάσεις της τουρκικής πλευράς, που από τη μια ισχυρίζεται πως η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ως νησί περιορισμένα δικαιώματα στην εκμετάλλευση του θαλάσσιου χώρου της και από την άλλη εμφανίζεται ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων στον ίδιο θαλάσσιο χώρο των Τουρκοκυπρίων, δεν μπορούν να καλυφθούν από την τακτική των λεονταρισμών», σημείωσε στο ΚΥΠΕ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ρήγας διευκρίνισε ότι «η παρουσία των αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι σχεδόν μόνιμη, λόγω του αυξημένου γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος των ΗΠΑ για την ευρύτερη περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!