Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ρεμπώ και Βερλέν, αλκοολισμός, ομοφυλοφιλία και ένα πιστόλι με έξι σφαίρες
[Newsbeast]: Ρεμπώ και Βερλέν, αλκοολισμός, ομοφυλοφιλία και ένα πιστόλι με έξι σφαίρες

[Newsbeast]: Ρεμπώ και Βερλέν, αλκοολισμός, ομοφυλοφιλία και ένα πιστόλι με έξι σφαίρες

Το όπλο που παρ’ ολίγον να αλλάξει την ιστορία της γαλλικής λογοτεχνίας

Το όπλο με το οποίο ο Βερλέν πυροβόλησε ένα απόγευμα του Ιουλίου του 1873 στις Βρυξέλλες τον Ρεμπώ, βγαίνει απόψε σε δημοπρασία στο Παρίσι από τον οίκο Christie’s.

Το όπλο που παρ’ ολίγον να αλλάξει την ιστορία της γαλλικής λογοτεχνίας, γιατί εάν είχε βρει τον στόχο του θα είχαμε στερηθεί τα αριστουργήματα του Ρεμπώ «Μία εποχή στην κόλαση» και «Εκλάμψεις», εκτιμάται ότι θα πωληθεί γύρω στα 50.000 και 60.000 ευρώ.

Με αφορμή τη δημοπρασία, ο γαλλικός Τύπος κάνει μία αναδρομή σε αυτήν την καταραμένη ερωτική ιστορία μεταξύ των δύο ποιητών που εκτυλίχθηκε στα τέλη του προ-προηγούμενου αιώνα.

Πριν από μερικά χρόνια το θέμα αυτό είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις στη Γαλλία, για το κατά πόσον πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία η ερωτική ιστορία μεταξύ των δύο ανδρών. Το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση το ειδύλλιο αυτό θα ήταν μία «απλή περιπέτεια», εάν δεν αφορούσε δύο ιδιοφυείς ποιητές.

Δειλία

Ο Ζαν Νικολά Αρτύρ Ρεμπώ που γεννήθηκε στην αγροτική πόλη Σαρβίλ των Αρδενών τον Σεπτέμβριο του 1871 φθάνει στο Παρίσι προκειμένου να τον φιλοξενήσει ο ποιητής Πολ Βερλέν, στον οποίο είχε στείλει με αλληλογραφία μερικά ποιήματά του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!