Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ρεκόρ μεταναστών στη Βρετανία πριν το δημοψήφισμα
[Newsbeast]: Ρεκόρ μεταναστών στη Βρετανία πριν το δημοψήφισμα

[Newsbeast]: Ρεκόρ μεταναστών στη Βρετανία πριν το δημοψήφισμα

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας που φαίνεται ότι επηρέασαν τους Βρετανούς στην ψήφο

Η μετανάστευση από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Βρετανία σημείωσε ρεκόρ τους 12 μήνες ως το δημοψήφισμα του Ιουνίου για το Brexit, στο οποίο η ανησυχία πολλών Βρετανών για τη μετανάστευση έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Οι Συντηρητικοί είχαν δεσμευθεί να περιορίσουν τη μετανάστευση σε κάτω από 100.000, όμως δεν κατάφεραν να την εκπληρώσουν, κυρίως καθώς ο αριθμός των νέων αφίξεων μεταναστών στη χώρα από την Ευρώπη συνέχισε να αυξάνεται, κυρίως εξαιτίας των καλύτερων προοπτικών εργασίας.

Η καθαρή μετανάστευση στη Βρετανία από την ΕΕ, οι αφίξεις μείον τις αναχωρήσεις, έφτασε στον αριθμό ρεκόρ των 189.000 το πρώτο εξάμηνο του 2016, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει υποσχεθεί να περιορίσει τη μετανάστευση στο πλαίσιο της συμφωνίας για το Brexit, με πολλούς ψηφοφόρους να κατηγορούν τους κανόνες περί ελευθερίας μετακίνησης στο εσωτερικό του μπλοκ για την αύξηση των μεταναστών στη χώρα.

«Ο βασικός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι έρχονται στη Βρετανία είναι η εργασία και υπάρχει μεγάλη αύξηση των ανθρώπων, κυρίως από την ΕΕ, που ψάχνουν εργασία», εξήγησε η Νίκολα Γουάιτ επικεφαλής του τμήματος Στατιστικής για τη Διεθνή Μετανάστευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!