Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Η ψήφος στους απόδημους θα συνδέεται εφεξής με τις πρόωρες εκλογές
[Newsbeast]: Η ψήφος στους απόδημους θα συνδέεται εφεξής με τις πρόωρες εκλογές

[Newsbeast]: Η ψήφος στους απόδημους θα συνδέεται εφεξής με τις πρόωρες εκλογές

Η σημαντική αλλαγή που θα προωθηθεί στην αρμόδια Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Μια σημαντική αλλαγή θα επιφέρει όπως μαθαίνουμε η αναθεώρηση του επίμαχου συνταγματικού άρθρου 54, που αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή Αναθεώρησης της Βουλής, έχοντας ως κύριο στόχο την παροχή για πρώτη φορά δικαιώματος συμμετοχής στις εθνικές εκλογές των απόδημων Ελλήνων.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση υπαναχώρησε στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου προκειμένου να ικανοποιήσει το Κ.Κ.Ε. (άρα οι απόδημοι θα ψηφίζουν μονάχα με φυσική παρουσία στις πρεσβείες και τα προξενεία μας ανά τον κόσμο όπως επιθυμούσε ο Περισσός) θα πρέπει όπως μας λένε από το Υπουργείο Εσωτερικών, να υπάρξει πλέον και νομοθετική πρόβλεψη πως οι πρόωρες εκλογές θα διενεργούνται το λιγότερο μέσα σε 25 με 27 ημέρες από την προκήρυξή τους, προκειμένου να προλαβαίνουν να ψηφίζουν και οι ομογενείς που θα έχουν αποκτήσει το σχετικό δικαίωμα.

Μέχρι και σήμερα το Σύνταγμα προβλέπει ότι οι κάλπες μπορούν να στηθούν εντός 30 ημερών από την προκήρυξη των εκλογών .

Αυτό σήμαινε ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν για παράδειγμα ακόμη και σε 20 μέρες, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν.

Τώρα όμως θα απαιτείται χρόνος ώστε οι Έλληνες που ζουν εκτός συνόρων, να δηλώνουν κάθε φορά εάν επιθυμούν να έρχονται στην γενέτειρά τους ή να προσέρχονται στην οικεία πρεσβεία μας ή το προξενείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!