Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Newsbeast]: Ο πρώτος τρικύλινδρος κινητήρας στον κόσμο με απενεργοποίηση κυλίνδρου
[Newsbeast]: Ο πρώτος τρικύλινδρος κινητήρας στον κόσμο με απενεργοποίηση κυλίνδρου

[Newsbeast]: Ο πρώτος τρικύλινδρος κινητήρας στον κόσμο με απενεργοποίηση κυλίνδρου

Ο πολυβραβευμένος χιλιάρης EcoBoost έρχεται με βελτιωμένη κατανάλωση

Η Ford ανακοίνωσε ότι ο πολυβραβευμένος βενζινοκινητήρας EcoBoost θα διατίθεται με καινοτόμο τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρου, για περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2 και βελτιωμένη κατανάλωση.

Ο συμπαγής και χιλιάρης EcoBoost της Ford, στις αρχές του 2018, θα γίνει ο πρώτος 3κύλινδρος στον κόσμο με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρου. Το επίτευγμα είναι αποτέλεσμα καινοτόμου μηχανολογίας που εφάρμοσαν οι μηχανικοί της Ford στην Ευρώπη, και ανατρέπει την άποψη της βιομηχανίας ότι ένας 3κύλινδρος κινητήρας «μεταβλητής χωρητικότητας» υστερεί σε πολιτισμένη λειτουργία, απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση του σε επιβατικά μοντέλα.

Η απενεργοποίηση κυλίνδρου μεταφράζεται σε μειωμένο λειτουργικό κόστος για τους πελάτες του 1.0L EcoBoost, με αυτόματη διακοπή της παροχής καυσίμου και λειτουργίας των βαλβίδων σε έναν από τους κυλίνδρους σε συνθήκες μερικού φορτίου, όπως στο ρολάρισμα ή σε μέτριες ταχύτητες ταξιδιού.

Παράδειγμα προηγμένης μηχανολογίας που παρέχει στους πελάτες της Ford τη δύναμη της επιλογής με αποδοτικούς βενζινοκινητήρες, πετρελαιοκινητήρες και ηλεκτροκινητήρες, η τεχνολογία αυτή μπορεί να απενεργοποιεί ή να ενεργοποιεί ξανά ένα κύλινδρο σε 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου, 20 φορές ταχύτερα από το ανοιγόκλειμα του ματιού. Σε συνδυασμό με προηγμένες λύσεις για την εξουδετέρωση των κραδασμών, η απενεργοποίηση κυλίνδρου θα περνά απαρατήρητη από τους οδηγούς σε επίπεδο λειτουργίας και επιδόσεων κινητήρα.

Το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρου που εξέλιξαν οι μηχανικοί της φίρμας σε Aachen και Κολωνία (Γερμανία), Dagenham και Dunton (Ην.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!