Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Newsbeast]: Να τι πρωτοποριακό κάνει η εταιρία που αγόρασε το Facebook για 1 δισ. δολάρια
[Newsbeast]: Να τι πρωτοποριακό κάνει η εταιρία που αγόρασε το Facebook για 1 δισ. δολάρια

[Newsbeast]: Να τι πρωτοποριακό κάνει η εταιρία που αγόρασε το Facebook για 1 δισ. δολάρια

Σε λίγο θα μπορούμε να χειριζόμαστε τον υπολογιστή μας με… τη σκέψη μας

Το Facebook εξαγόρασε ένα startup, την CTRL-Labs, η οποία ασχολείται με τα νευρωνικά δίκτυα και έχει στα χέρια της ένα wristband ικανό να μεταδίδει ηλεκτρικά σήματα από τον εγκέφαλο κατευθείαν στον υπολογιστή.

Η συμφωνία, που όπως αποκάλυψε το δίκτυο CNBC ανήλθε στο 1 δισ. δολάρια, παραμένει η μεγαλύτερη στην οποία έχει προβεί ο κολοσσός της κοινωνικής δικτύωσης την τελευταία πενταετία. Μετά από κείνα τα 2 δισ. δολάρια που έδωσε το 2014 για να εξαγοράσει την εταιρία τεχνητής νοημοσύνης Oculus VR .

Η CTRL-Labs και το προϊόν της που μοιάζει να έχει βγει από σελίδες επιστημονικής φαντασίας θα δώσουν κεφάλι στο Facebook στη μάχη της τεχνητής και της επαυξημένης νοημοσύνης.

Η CTRL-Labs φτιάχτηκε από τον δημιουργό του Internet Explorer και νευροεπιστήμονα Thomas Reardon και τον νευροψυχολόγο Patrick Kaifosh. Ο Reardon εγκατέλειψε μάλιστα την πετυχημένη του πορεία στη βιομηχανία της τεχνολογίας για να σπουδάσει νευροεπιστήμες και να τελειώσει το διδακτορικό του το 2016.

Το 2015 ίδρυσε την CTRL-Labs και έλαβε αμέσως χρηματοδότηση 67 εκατ. δολαρίων. Αφού αγόρασε και μια σειρά από πατέντες πέρυσι, η CTRL-Labs παρουσίασε ένα περικάρπιο με ανιχνευτή κινήσεων και χειρονομιών που μεταφράζει τη μυϊκή δραστηριότητα σε σήματα που γίνονται κατανοητά από μια εφαρμογή .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!