Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Πρώτο βήμα στη Χιλή για τους γάμους ομοφυλοφίλων, εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο
[Newsbeast]: Πρώτο βήμα στη Χιλή για τους γάμους ομοφυλοφίλων, εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο

[Newsbeast]: Πρώτο βήμα στη Χιλή για τους γάμους ομοφυλοφίλων, εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο

Τώρα θα πρέπει να συζητηθεί και να εξεταστεί «κατ’ άρθρο»

Νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση η Γερουσία της Χιλής, έπειτα από ψηφοφορία που δίχασε το σώμα.

Το κείμενο εγκρίθηκε με 22 ψήφους υπέρ έναντι 16 κατά.

Πρόκειται για σχέδιο νόμου που αρχικά είχε κατατεθεί το 2017, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ. Αποτελούσε πρωτοβουλία της κεντροαριστερής τότε προέδρου Μισέλ Μπατσελέτ και είχε σκοπό να είναι νομικά ισοδύναμοι όλοι οι γάμοι, είτε ετεροφυλόφιλων ή ομοφυλόφιλων πολιτών.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την εξέταση των 10 μόνιμων άρθρων και 2 μεταβατικών μέτρων που προωθούν την αναθεώρηση της ισχύουσας νομοθεσίας ώστε «να επιτρέπεται ο γάμος μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου» σύμφωνα με δελτίο Τύπου της άνω Βουλής.

Η Γερουσία πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία πρόκειται πλέον να συζητηθεί και να εξεταστεί «κατ’ άρθρο» και ότι θα οριστεί προθεσμία για την κατάθεση τροπολογιών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Infobae, αφού ψηφιστεί από τη Γερουσία , το σχέδιο νόμου θα πρέπει να εγκριθεί επίσης από την κάτω Βουλή, όπου όμως θα συναντήσει σθεναρή αντίσταση από την αντιπολίτευση αλλά και συντηρητικούς καθολικούς δεξιούς πολιτικούς, συμμάχους της κυβέρνησης του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα.

Μεταξύ άλλων, το κείμενο επαναπροσδιορίζει την έννοια του γάμου ως την «ένωση δύο ανθρώπων» και αντικαθιστά τους όρους που αντιστοιχούν στον άνδρα και τη γυναίκα με τον ουδέτερο όρο «σύζυγος».

«Είμαστε σε θέση να κάνουμε το τελικό βήμα και να εγγυηθούμε ίσα δικαιώματα για όλους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!