Τρίτη, 25 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Οι προτιμήσεις των αγοραστών στην αγορά ακινήτων
[Newsbeast]: Οι προτιμήσεις των αγοραστών στην αγορά ακινήτων

[Newsbeast]: Οι προτιμήσεις των αγοραστών στην αγορά ακινήτων

Στην Αττική, πάνω από 1 στα 2 ακίνητα (58%) που πωλήθηκαν ήταν άνω των 25 ετών

Ενθαρρυντικά σημάδια εμφανίζει η αγορά ακινήτων καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του μεγαλύτερου πανελλαδικού κτηματομεσιτικού δικτύου της χώρας, της RE/MAX Ελλάς, καταγράφονται τάσεις σταθεροποίησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πανελλαδικού δικτύου της RE/MAX, οι τιμές των κατοικιών υποχώρησαν οριακά το 2016 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σε εθνικό επίπεδο, οι τιμές των μεταχειρισμένων ακινήτων μειώθηκαν κατά μέσο όρο 2,3%, ενώ των νέων ακινήτων (κάτω των 5 ετών) δεν παρουσίασαν ιδιαίτερη μεταβολή (0,2%).

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή της Αττικής, στα μεταχειρισμένα σημειώθηκε μικρή πτώση 0,6%, ενώ αντίθετα στα νέα ακίνητα είχαμε αύξηση κατά 2,2%. Ακολούθως, στη Θεσσαλονίκη η πτώση στα μεταχειρισμένα κατά μέσο όρο ήταν 3,2%, ενώ στα νέα ακίνητα οι τιμές επίσης μειώθηκαν κατά 4,8%. Τέλος, για την υπόλοιπη χώρα, στα μεταχειρισμένα σημειώθηκε άνοδος κατά μέσο όρο 3,3% και στα νέα ακίνητα επίσης άνοδος κατά 1,6%.

Η πρόβλεψη των συμβούλων ακινήτων της RE/MAX για την ελληνική αγορά ακινήτων το επόμενο χρονικό διάστημα είναι συγκρατημένα αισιόδοξη. Πρώτον, «η ελληνική οικονομία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης αλλά και προοπτικές ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!