Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Πρώτη καταδίκη στο ελληνικό ίντερνετ για ηλεκτρονική πειρατεία
[Newsbeast]: Πρώτη καταδίκη στο ελληνικό ίντερνετ για ηλεκτρονική πειρατεία

[Newsbeast]: Πρώτη καταδίκη στο ελληνικό ίντερνετ για ηλεκτρονική πειρατεία

Οι ιστοσελίδες διακινούσαν μεταξύ άλλων ταινίες, μουσική και ηλεκτρονικά παιχνίδια

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, ιδιοκτήτη γνωστών ιστοσελίδων για παράνομη διάθεση κινηματογραφικών έργων, μουσικής, βιβλίων, προγραμμάτων Η/Υ και ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας, ενώ κατά του ιδιοκτήτη, ο οποίος οδηγήθηκε στη φυλακή, ασκήθηκαν τέσσερις ποινικές διώξεις μεταξύ του 2009 και του 2012.

Ο ίδιος παρά τις συλλήψεις που είχαν γίνει εις βάρος, για τις υποθέσεις ηλεκτρονικής πειρατείας , του συνέχιζε την παράνομη δράση του, αλλάζοντας κάθε φορά που συλλαμβανόταν, το domain-name του παράνομου ιστοτόπου που διατηρούσε.

Μάλιστα είχε προηγηθεί και τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης (β’ βαθμού) κατά του ιδίου κατηγορουμένου, για ανάλογη περίπτωση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟΕ, η απόφαση αυτή είναι σημαντική διότι αναφέρεται σε ιστότοπο (forum) που για την άνευ αδείας παρουσίαση και διαμοιρασμό των πνευματικών έργων (ταινιών, προγραμμάτων Η/Υ και μουσικής), χρησιμοποιούσε μεταξύ άλλων και υπερσυνδέσμους (LINKS) που παρέπεμπαν σε φιλοξενητές περιεχομένου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!