Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Πρωτεύουσα καινοτομίας για το 2018 η Αθήνα
[Newsbeast]: Πρωτεύουσα καινοτομίας για το 2018 η Αθήνα

[Newsbeast]: Πρωτεύουσα καινοτομίας για το 2018 η Αθήνα

«Δείξαμε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς» δήλωσε ο Γ. Καμίνης

Ακόμη μια διεθνή διάκριση για την Αθήνα , η οποία -όπως ανακοινώθηκε σήμερα- σε ειδική εκδήλωση στη Λισαβόνα, παρουσία του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα καινοτομίας για το 2018.

Η Αθήνα διεκδίκησε στην τελική φάση τη σημαντική αυτή διάκριση, από την Τουλούζη (Γαλλία), το Αμβούργο (Γερμανία), τη Λουβέν (Βέλγιο), το Ούμεο (Σουηδία), και το Άαρχους (Δανία).

Ο δήμαρχος Αθηναίων είχε προβλέψει τη νίκη της πόλης, έχοντας γράψει στο Twitter: «Το γεγονός ότι η Αθήνα είναι μεταξύ των έξι πόλεων που έφτασαν στην τελική φάση είναι από μόνο του επιτυχία. Παρόλα αυτά αναμένουμε τις ανακοινώσεις της ΕΕ την ερχόμενη Τρίτη με μεγάλη αγωνία. Η Αθήνα αξίζει να ανακηρυχθεί πρωτεύουσα καινοτομίας 2018!».

«Δείξαμε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς μέσα από συνεργασίες, με τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και με σχέδιο για την πόλη», τόνισε ο Γιώργος Καμίνης στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά την ανακήρυξη της Αθήνας σε πρωτεύουσα καινοτομίας 2018.

Υπογράμμισε επίσης ότι «αυτό το βραβείο ανήκει σε όλους, προπαντός σε εκείνους τους πολίτες της Αθήνας που δούλεψαν με τον δήμο, για να ξεπεραστεί η κρίση και αφού το βραβείο δίνεται στην πρωτεύουσα ανήκει σε όλη την Ελλάδα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!