Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Newsbeast]: Ο πρωταθλητής που έσωσε δεκάδες ανθρώπους από πνιγμό και 9 χρόνια αργότερα αρκετό κόσμο από πυρκαγιά
[Newsbeast]: Ο πρωταθλητής που έσωσε δεκάδες ανθρώπους από πνιγμό και 9 χρόνια αργότερα αρκετό κόσμο από πυρκαγιά

[Newsbeast]: Ο πρωταθλητής που έσωσε δεκάδες ανθρώπους από πνιγμό και 9 χρόνια αργότερα αρκετό κόσμο από πυρκαγιά

Τον Σαβάρς Καραπετιάν μάλλον δεν τον γνωρίζεις αλλά για κάποιους είναι ένας πραγματικός ήρωας
Γράφει
ο Βαγγέλης Κύρκος

«Οι άνθρωποι δεν γίνονται ήρωες, παρά μόνο όταν δεν έχουν άλλη επιλογή», ήταν μια από τις ρήσεις του Γάλλου ποιητή, θεατρικού συγγραφέα και διπλωμάτη, Πολ Κλοντέλ. Τη φράση αυτήν πέρασε από τη θεωρία στην πράξη ένας άνθρωπος που δεν είχε ανάγκη μια ηρωική πράξη για να αγαπηθεί από τον κόσμο, καθώς ήταν ήδη γνωστός με τις επιδόσεις του στον αθλητισμό. Ωστόσο, η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε δύο φορές να σώσει πολλές ζωές, χάρη στην αυταπάρνηση, τη γενναιότητα και -φυσικά- την ικανότητα που επέδειξε.

Όλα τα παραπάνω αφορούν τον Σαβάρς Καραπετιάν, ο οποίος μέχρι να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση στην τεχνική κολύμβηση (αυτή με το «πτερύγιο» στα πόδια), ήταν κάτοχος 11 παγκόσμιων ρεκόρ στο άθλημά του, 17 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, 13 φορές πρωταθλητής Ευρώπης και 7 φορές πρωταθλητής Σοβιετικής Ένωσης. Ένας… Μάικλ Φελπς της εποχής του, σε ένα παρεμφερές άθλημα, με άλλα λόγια. Αλλά, αυτό για το οποίο μνημονεύεται περισσότερο, είναι οι πράξεις του εκτός αγωνιστικών χώρων.

Έγινε πρώτη φορά ήρωας, για τον εαυτό του

Σε ηλικία 15 ετών, όταν ζούσε στην Αρμενία, είχε εμπλακεί σε έναν καυγά με μια ομάδα θερμόαιμων (ακόμη και δολοφόνους θα μπορούσε να τους χαρακτηρίσει κανείς), καθώς εκείνοι τον έδεσαν με μια βαριά πέτρα στον λαιμό του και τον πέταξαν μέσα σε μια λίμνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!