Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Newsbeast]: Η πρόταση της Nissan για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των ρύπων
[Newsbeast]: Η πρόταση της Nissan για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των ρύπων

[Newsbeast]: Η πρόταση της Nissan για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των ρύπων

Το πιλοτικό έργο για αποθήκευση και εκφόρτωση ενέργειας σε κτίρια γραφείων από ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το πιλοτικό έργο που χρησιμοποιεί ηλεκτρικά αυτοκίνητα Nissan Leaf για την ενεργειακή υποστήριξη σε κτίρια γραφείων, έχει αποδειχθεί επιτυχές στην μείωση του κόστους ενέργειας και των εκπομπών CO2. Το συγκεκριμένο έργο που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία Nissan Energy Share, ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2018 από τις εταιρείες Nippon Telegraph και Telephone West Corp., NTT Smile Energy και τη Nissan.

Το έργο χρησιμοποιεί ηλιακούς συλλέκτες, τοποθετημένους σε χώρους στάθμευσης οχημάτων, συμβάλλοντας στην ενεργειακή τροφοδοσία ενός κτιρίου γραφείων. Οι μπαταρίες στα ηλεκτρικά οχήματα Leaf χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση και την εκφόρτωση ενέργειας, σε συνδυασμό με σταθερά συστήματα αποθήκευσης. Ανάλογα με την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται και καταναλώνεται ανά πάσα στιγμή, τόσο τα συστήματα αποθήκευσης των ηλεκτρικών οχημάτων, όσο και αυτά των σταθερών, ελέγχονται εξ αποστάσεως για τη φόρτιση ή την εκφόρτωση ενέργειας.

Με την εκφόρτωση ενέργειας κατά τη διάρκεια αιχμής της ζήτησης το καλοκαίρι, τα Leaf συνέβαλαν σε συνολική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 14,1 kWh από το δίκτυο, σε διάστημα 30 λεπτών. Συγκεκριμένα, 6,6 kWh αυτής της μείωσης αντιστοιχούσαν στους ηλιακούς συλλέκτες και στα οχήματα Leaf, αντιστοιχούσαν 7,5 kWh.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο πιλοτικό έργο, σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν την επόμενη δοκιμή τους υπό χειμερινές συνθήκες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!