Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Newsbeast]: Προστατευθείτε από το μελάνωμα
[Newsbeast]: Προστατευθείτε από το μελάνωμα

[Newsbeast]: Προστατευθείτε από το μελάνωμα

Δωρεάν Δερματολογική Εξέταση 3 έως 7 Ιουνίου

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Cosmetic Derma Medicine στηρίζει την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία – ΕΔΑΕ, στην εκστρατεία για την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος.

Με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), επανέρχεται το θέμα του μελανώματος που παγκοσμίως είναι ο 7ος πιο συχνός τύπος καρκίνου για τις γυναίκες και 6ος πιο συχνός τύπος καρκίνου για τους άνδρες.

Τα κρούσματα της νόσου αυξάνονται διαρκώς και κάθε χρόνο 3-4 άτομα ανά 100.000 νοσούν από καρκίνο του δέρματος.

Πώς μπορεί όμως κανείς να διακρίνει ένα καρκίνωμα του δέρματος, το γνωστό μελάνωμα; Πέντε χαρακτηριστικά είναι αυτά τα οποία θα προδώσουν έναν ύποπτο σπίλο:

  • Α = Asymmetry (Ασυμμετρία)

Aν φέρουμε μια νοητή οριζόντια ή κάθετη γραμμή, η αριστερή με την δεξιά πλευρά και ο άνω με τον κάτω πόλο ενός υγιούς σπίλου πρέπει να ταυτίζονται, ώστε να μην υπάρχει ανομοιομορφία.

  • B = Borders (Όρια)

Ένας σπίλος σαφώς περιγεγραμμένος, σφαιρικός ή ωώδης είναι καλοήθης. Εάν αυτό δεν συμβαίνει και ο σπίλος έχει δαντελωτή περιφέρεια, είναι ανομοιόμορφος και έχει ασαφή όρια, αποτελεί έναν ύποπτο για κακοήθεια σπίλο.

  • C = Colour (Χρώμα)

Ο χρωματισμός του σπίλου αποτελεί ένδειξη καλοήθειας ή κακοήθειας. Αν ο σπίλος είναι ποικιλόχρωμος και όχι μονόχρωμος, θα πρέπει να εξεταστεί άμεσα από κλινικό δερματολόγο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!