Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Newsbeast]: Προστατεύστε το παιδί σας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς
[Newsbeast]: Προστατεύστε το παιδί σας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

[Newsbeast]: Προστατεύστε το παιδί σας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

Υπενθυμίζεται ότι η περσινή σχολική χρονιά έληξε με κρούσματα μηνιγγίτιδας σε διάφορες περιοχές της χώρας

Τα πρώτα κουδούνια για τη νέα σχολική χρονιά χτύπησαν, οι γονείς έστειλαν τα παιδιά τους στις αίθουσες και οι μαθητές πήραν ήδη τις θέσεις τους στα θρανία.

Ωστόσο, πολλοί ίσως να λησμονούν πως έληξε η περσινή σχολική χρονιά… με κρούσματα μηνιγγίτιδας να καταγράφονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και τους γονείς να ανησυχούν μήπως η νόσος «χτυπήσει» και τη δική τους πόρτα.

Με την έναρξη των σχολείων ο κίνδυνος να νοσήσουν αυτήν την περίοδο τα παιδιά από Μηνιγγίτιδα Β , λόγω εποχικότητας της νόσου και ευκολίας του τρόπου μετάδοσης, είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Κάθε γονιός οφείλει να γνωρίζει τα συμπτώματα της νόσου για να δράσει άμεσα, αλλά είναι ακόμα πιο κρίσιμο να επισκέπτονται τον παιδίατρό τους με αφορμή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ένας άλλος λόγος που η μετάδοση της νόσου είναι πιο εύκολη αυτήν την περίοδο, δηλαδή με την έναρξη των μαθημάτων για τα παιδιά, έχει να κάνει με τον συνωστισμό των παιδιών σε σχολεία, φροντιστήρια, αθλητικά κέντρα κλπ.. Κάτι που κάνει επιτακτική την ανάγκη του έγκαιρου εμβολιασμού.

Η Μηνιγγίτιδα Β μεταδίδεται με τις πιο απλές καθημερινές συνήθειες όπως το φιλί, ο βήχας και το φτάρνισμα. Επομένως, η παραμονή σε κλειστούς χώρους, όπως είναι τα σχολεία, αυξάνει ιδιαιτέρως τις πιθανότητες μετάδοσής της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!