Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Η προσπάθεια της ΕΕ για εκεχειρία στη Συρία και οι εσωτερικές ασυμφωνίες για τη Ρωσία
[Newsbeast]: Η προσπάθεια της ΕΕ για εκεχειρία στη Συρία και οι εσωτερικές ασυμφωνίες για τη Ρωσία

[Newsbeast]: Η προσπάθεια της ΕΕ για εκεχειρία στη Συρία και οι εσωτερικές ασυμφωνίες για τη Ρωσία

Συνέρχονται σήμερα στο Λουξεμβούργο οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών

Να καταδικάσει η ΕΕ τις καταστροφικές αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία επιδιώκουν Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο, δρομολογώντας και περισσότερες κυρώσεις εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κι ενώ εξακολουθούν να ασκούνται πιέσεις για να παραδοθεί ανθρωπιστικό υλικό στο Χαλέπι, που τελεί υπό κατάληψη.

Στην προσπάθειά της να βοηθήσει στον τερματισμό του πολέμου στη Συρία, η ΕΕ έχει εντείνει τις προσπάθειές της να υποστηρίξει τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν τον βομβαρδισμό του ανατολικού Χαλεπιού, όπου έχουν εγκλωβιστεί 275.000 άτομα. Βρίσκεται όμως εσωτερικά σε ασυμφωνία για την στρατηγική έναντι της Ρωσίας, του μεγαλύτερου προμηθευτή ενέργειάς της.

Οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ που συναντώνται στο Λουξεμβούργο σήμερα, μετά τις συνομιλίες που είχαν οι ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο στη Λωζάνη και το Λονδίνο, αναμένεται να ασκήσουν την εντονότερη έως τώρα κριτική τους εναντίον των ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων στο ανατολικό Χαλέπι οι οποίες έχουν ισοπεδώσει νοσοκομεία και έχουν στοχοποιήσει καραβάνι ανθρωπιστικής βοήθειας. Την Πέμπτη αναμένεται να συζητηθούν περαιτέρω δράσεις από τους ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!