Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Προσφυγή για την καταχώρηση προσωπικών δεδομένων στο «MySchool»
[Newsbeast]: Προσφυγή για την καταχώρηση προσωπικών δεδομένων στο «MySchool»

[Newsbeast]: Προσφυγή για την καταχώρηση προσωπικών δεδομένων στο «MySchool»

Ο νόμος θα εφαρμοστεί προς κάθε κατεύθυνση, απαντά το υπουργείο Παιδείας

Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κατά του υπουργού Παιδείας, προσέφυγε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ), για το θέμα της ένταξης των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων στο σύστημα «MySchool». Ωστόσο, το υπουργείο δεν φαίνεται να υποχωρεί και ξεκαθαρίζει ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί προς κάθε κατεύθυνση».

Πάντως, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Χαράλαμπος Κυραϊλίδης, ήδη από τις αρχές του μήνα και με αφορμή τη διαρροή στοιχείων από τη βάση δεδομένων του «MySchool», είχε προαναγγείλει την προσφυγή στην ανεξάρτητη Αρχή, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η κείμενη νομοθεσία απαγορεύει την περί ης ο λόγος υποχρεωτική καταχώριση -και μάλιστα χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των υποκειμένων- σε ένα κεντρικό «Υπέρ-Αρχείο» και, παράλληλα, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους ως προς την ασφάλεια των δεδομένων, που στο μεγαλύτερο μέρος τους αφορούν σε ανήλικα παιδιά και τις οικογένειές τους», αναφέρει σήμερα ο ΣΙΣ, εξηγώντας τους λόγους της άσκησης της προσφυγής.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι το ΥΠΠΕΘ ζητεί από τα ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να καταχωρούν «μεγάλο όγκο απλών και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών». Επίσης, τονίζοντας ότι το ζήτημα χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς, ο ΣΙΣ ζητά την προσωρινή αναστολή της καταχώρισης, μέχρι την έκδοση της απόφασης/γνωμοδότησης της Αρχής επί της προσφυγής, προκειμένου να προστατευθούν οι μαθητές, οι οικογένειές τους και οι εκπαιδευτικοί «από την επέλευση μη επανορθώσιμης βλάβης που εξ ορισμού συνεπάγεται η πιθανολογούμενη παράνομη επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων τους και ενδεχόμενη διαρροή ή άλλης μορφής αθέμιτη επεξεργασία τους».

Τέλος, το ΔΣ του ΣΙΣ ζητά συνάντηση με τον υπουργό, ώστε να του εκθέσουν και προφορικά τις απόψεις τους και να παράσχουν οποιεσδήποτε διευκρινίσεις κριθούν σκόπιμες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!