Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Προς υλοποίηση οι προτάσεις για υβριδικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στα νησιά
[Newsbeast]: Προς υλοποίηση οι προτάσεις για υβριδικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στα νησιά

[Newsbeast]: Προς υλοποίηση οι προτάσεις για υβριδικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στα νησιά

Βρίσκονται σε ανάπτυξη 4 μεγάλα έργα

Η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, σε ομιλία της στο 24ο Εθνικό Συνέδριο ΙΕΝΕ «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2019», τόνισε πως: «καλούμαστε αυτή τη στιγμή να θέσουμε τις βάσεις για να μπορέσει και η χώρα μας να αναπτύξει φιλικές προς το περιβάλλον ενεργειακές υποδομές».

Όπως είπε η κ. Σδούκου και μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ρόλος των δικτύων στο νέο αυτό τοπίο είναι πλέον πρωταγωνιστικός και οι διαχειριστές των δικτύων διανομής είναι οι βασικοί συντελεστές για τη μετάβαση στα εξελιγμένα συστήματα του μέλλοντος, στη δημιουργία έξυπνων υποδομών, έξυπνων πόλεων και νησιών. Οι «έξυπνες» πόλεις και νησιά , είναι επί της ουσίας ζωντανοί οργανισμοί οι οποίοι μορφοποιούνται σε υπερ-συνδεδεμένες οντότητες, που τροφοδοτούνται από τα data analytics, την τεχνητή νοημοσύνη, το διαδίκτυο των πραγμάτων και πολλές ακόμα σύγχρονες τεχνολογίες.

«Οι έξυπνες λύσεις, σε πόλεις και νησιά, έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν το λογαριασμό του ηλεκτρισμού, να μειώσουν το κυκλοφοριακό, να προστατέψουν το περιβάλλον, να προσελκύσουν ταλέντο και να παρέχουν στους πολίτες τους καλύτερες υπηρεσίες και αναβαθμισμένη ιατρική περίθαλψη, ασφάλεια και εκπαίδευση. Μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Μπορούν να μας δώσουν καλύτερη διακυβέρνηση εν συνόλω» ανέφερε η γενική γραμματέας.

«Ξεκολλάνε 180-190 επενδυτικές προτάσεις για υβριδικούς σταθμούς στα νησιά»

Ο εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός μας, δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει και την αναβάθμιση τωνηλεκτρικών συστημάτων των νησιών μας, είπε η ίδια και πρόσθεσε ότι η ενεργειακή αναβάθμισή τους θα οδηγήσει σε δραστική μείωση του κόστους παραγωγής των ηλεκτρικών συστημάτων των μη διασυνδεδεμένων νησιών, και άρα σε πολύ σημαντική μείωση των χρεώσεων ΥΚΩ και της αντίστοιχης επιβάρυνσης που επιφέρουν στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος όλων των ελληνικών νοικοκυριών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!