Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Οι πρόωρες εθνικές εκλογές και η στάση των δανειστών
[Newsbeast]: Οι πρόωρες εθνικές εκλογές και η στάση των δανειστών

[Newsbeast]: Οι πρόωρες εθνικές εκλογές και η στάση των δανειστών

Στις 5 Ιουνίου η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν

Στο δρόμο προς τις πρόωρες εκλογές της 30ης Ιουνίου, η Ελλάδα δεν βγαίνει από το ραντάρ των θεσμών. Ο λογαριασμός των πρόσφατων παροχών μπαίνουν στο τραπέζι και τώρα έρχεται η ώρα της αλήθειας. Η σύνταξη της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας από τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών βρίσκεται στην τελική της ευθεία καθώς στις 3 Ιουνίου, στη συνεδρίαση του EuroWorking Group το ελληνικό ζήτημα μπαίνει στο τραπέζι.

Στις 5 Ιουνίου η έκθεση θα δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα και στις 13 Ιουνίου παροχές, καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα θα τεθούν στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο. Οι πρώτες μετρήσεις των Βρυξελλών έδειξαν ότι μόνο για το 2019, η υστέρηση έναντι του στόχου υπερβαίνει το 1,5 δις ευρώ με το πρωτογενές πλεόνασμα να υποχωρεί σχεδόν μια μονάδα κάτω από το όριο του 3,5% του ΑΕΠ.

Από την πλευρά του το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, κάνει έναν εντελώς διαφορετικό λογαριασμό. Εκτιμά ότι τα πρόσφατα μέτρα τα οποία τέθηκαν σε ισχύ πριν τις ευρωκάλπες (επίδομα στους συνταξιούχους, ΦΠΑ , ρυθμίσεις οφειλών σε έως 120 δόσεις) έχουν δημοσιονομικό κόστος 0,7% του ΑΕΠ για φέτος ή περίπου 1,4 δις ευρώ και κάπως έτσι, το πρωτογενές πλεόνασμα από 4,1% του ΑΕΠ θα κλείσει τελικά στο 3,5%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!