Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Η προοπτική των «έξυπνων» πλοίων του μέλλοντος και η εμπλοκή της Ελλάδας
[Newsbeast]: Η προοπτική των «έξυπνων» πλοίων του μέλλοντος και η εμπλοκή της Ελλάδας

[Newsbeast]: Η προοπτική των «έξυπνων» πλοίων του μέλλοντος και η εμπλοκή της Ελλάδας

Η Αθήνα και ο Ελληνικός Οργανισμός Διαστήματος προτείνουν την πρωτοβουλία «Maritime Initiative»

Για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνεδρίασης του 9ου Συμβουλίου Διαστήματος της ΕΕ και της ESA (Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία) σε υπουργικό επίπεδο, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 FM, ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς.

Η συνεδρίαση του συμβουλίου έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες, υπό την κοινοτική Επίτροπο Elżbieta Bieńkowska (Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα), αρμόδια για θέματα Διαστήματος και η διάσκεψη είχε δύο σημαντικά μέρη, με το πρώτο να είναι εκείνο στο οποίο συμμετείχαν μόνο οι χώρες της ΕΕ και το δεύτερο να περιλαμβάνει, πέρα από την ΕSA, και διαστημικές υπηρεσίες από άλλες χώρες, που δεν είναι μέλη της ΕΕ, όπως η Νορβηγία, ο Καναδάς και η Ελβετία.

«Η συγκεκριμένη συνάντηση είχε να γίνει πολύ καιρό και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Πολωνής Επιτρόπου» όπως εξήγησε ο κ. Πρωτοπαππάς. Για την Ελλάδα η σημαντικότερη εξέλιξη αφορούσε την πρόταση για την εξέλιξη τεχνολογιών που έχουν σχέση με το θαλάσσιο στοιχείο.

«Κάθε χώρα έκανε τη δήλωση και την πρόταση πολιτικής της και η Ελλάδα με τον ΕΛΔΟ είχε συμμετοχή και επικεντρώθηκε σε δύο σημεία, το πρώτο από τα οποία είναι το “Maritime Initiative”. Με την Ελλάδα να είναι από τις μοναδικές δυνάμεις στον κόσμο στον χώρο της ναυτιλίας, η χώρα μας ήθελε να έχει μια πρωτοβουλία για το διάστημα και τη ναυτιλία, ούτως ώστε να προχωρήσουν οι διάφορες εφαρμογές για το διάστημα στα λεγόμενα “έξυπνα πλοία”, πλοία που τώρα πλέον με την τεχνολογία του Internet of Things (Ιντερνετ των Πραγμάτων), την Τεχνητή Νοημοσύνη και την εύκολη συνδεσιμότητα μέσω του Διαστήματος με τους δορυφόρους τηλεπισκόπησης θα μπορούν να αποδώσουν μια πολύ “έξυπνη” ναυτιλία με μείωση των λειτουργικών εξόδων και των ατυχημάτων» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΛΔΟ.

Ο κ. Πρωτοπαππάς σημείωσε μάλιστα πως οι εξελίξεις αυτές δεν αφορούν το μακρινό μέλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!