Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Προκριματικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στην Αργεντινή
[Newsbeast]: Προκριματικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στην Αργεντινή

[Newsbeast]: Προκριματικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στην Αργεντινή

Πρόβα τζενεράλε για τις προεδρικές του Οκτωβρίου

Οι Αργεντινοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για τη διεξαγωγή προκριματικών εκλογών , οι οποίες θα δείξουν την τάση που υπάρχει πριν από τις προεδρικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, στις οποίες ο κεντροδεξιός Μαουρίσιο Μάκρι επιδιώκει να επανεκλεγεί επικεφαλής της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής που έχει βυθιστεί στην ύφεση.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βάσει του συστήματος αυτού που υιοθετήθηκε το 2009 και αποτελεί μια ιδιαιτερότητα της Αργεντινής, γίνονται προκριματικές εκλογές για όλα τα πολιτικά κόμματα, την ίδια ημέρα, με μια πανεθνική ψηφοφορία.

Στη χώρα αυτή, στην οποία η ψήφος είναι υποχρεωτική, η εκλογική αυτή διαδικασία συνιστά περισσότερο μια προεκλογική δημοσκόπηση μεγάλου εύρους πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου, καθώς όλοι οι υποψήφιοι έχουν ήδη διοριστεί από τα κόμματά τους.

Ως εκ τούτου τα αποτελέσματα αυτής της εκλογικής διαδικασίας σήμερα το βράδυ θα βρεθούν στο μικροσκόπιο των πολιτικών επιτελείων και των αγορών, καθώς από το 2009 τα αποτελέσματα των εκλογών ευθυγραμμίζονται με αυτά των προκριματικών.

Την ίδια ώρα άλλη ιδιαιτερότητα των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου είναι ότι το περονικό κίνημα που κυβέρνησε την Αργεντινή από το 1989 ως το 1999 και από το 2002 ως το 2015 έχει διαιρεθεί στα τρία.

Στις εκλογές αυτές οι τρεις κύριοι υποψήφιοι είναι ο πρώην υπουργός Οικονομίας Ρομπέρτο Λαβάνια, ο πρώην επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου Αλμπέρτο Φερνάντες –η υποψήφια αντιπρόεδρος του οποίου στις εκλογές αυτές είναι η πρώην πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ– και ο απερχόμενος κεντροδεξιός πρόεδρος Μαουρίσιο Μάκρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!