Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Προκλητική ανακοίνωση της Τουρκίας κατά Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου
[Newsbeast]: Προκλητική ανακοίνωση της Τουρκίας κατά Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου

[Newsbeast]: Προκλητική ανακοίνωση της Τουρκίας κατά Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου

«Αρνούμαστε τους αβάσιμους ισχυρισμούς για τη χώρα μας»

Με κακό μάτι είδε η Τουρκία την κοινή δήλωση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, μετά την συνάντηση Χριστοδουλίδη, Σούκρι και Δένδια, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας χαρακτηρίζει «αβάσιμα» όσα προσάπτουν στην Τουρκία οι τρεις χώρες, κάνοντας λόγο για προσπάθεια απομόνωσής της από την Ανατολική Μεσόγειο.

Επιπλέον, κατηγορεί την Ελλάδα για «ανειλικρίνεια», ενώ τονίζει ότι «θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους, να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα μας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο».

Αναλυτικά:

«Αρνούμαστε τους αβάσιμους ισχυρισμούς για τη χώρα μας που συμπεριλαμβάνονται στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Αιγύπτου , της Ελλάδος και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης ( Κυπριακή Δημοκρατία) στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 στη Νέα Υόρκη.

Οι τελευταίες προσπάθειες της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης να εντάξουν τις χώρες της περιοχής αλλά και τις χώρες της Ε.Ε. στις μαξιμαλιστικές και στις παράνομες πολιτικές τους δεν έχουν όφελος για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου δεν έχουν ούτε την αρμοδιότητα, ούτε την ευθύνη αλλά ούτε λόγια να πουν για τα προβλήματα του Αιγαίου ούτε στο ζήτημα της Κύπρου .

Οι προσπάθειες που γίνονται με πολιτική σκοπιμότητα και έχουν στόχο να αγνοούν και να απομονώσουν την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους στην ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν καμία τύχη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!