Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Newsbeast]: Πρόγραμμα σκαρώνει τραγούδια με έμπνευση… μια φωτογραφία
[Newsbeast]: Πρόγραμμα σκαρώνει τραγούδια με έμπνευση… μια φωτογραφία

[Newsbeast]: Πρόγραμμα σκαρώνει τραγούδια με έμπνευση… μια φωτογραφία

«Το ερώτημα πλέον είναι τι μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη για εμάς» δήλωσε μία εκ των δημιουργών

Ερευνητές δημιούργησαν ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο ενδεχομένως να δημιουργήσει το επόμενο χριστουγεννιάτικο τραγούδι που θα σαρώσει στα τσαρτς.

Το πρόγραμμα που ανέπτυξε το πανεπιστήμιο του Τορόντο μπορεί να δημιουργήσει ένα τραγούδι, με μουσική και στίχους, με πηγή μόνο μια εορταστική ψηφιακή φωτογραφία!

«Έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε την τεχνητή νοημοσύνη για πράγματα που αφορούν κυρίως τη ρομποτική. Το ερώτημα πλέον είναι τι μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη για εμάς;», δήλωσε στον Guardian η Ρακέλ Ούρτασαν, μέλος της ομάδας ανάπτυξης του προγράμματος. «Μπορείτε να φανταστείτε ένα κανάλι τεχνητής νοημοσύνης στο Spotify να παράγει μουσική ή να “βλέπει” τις φωτογραφίες ανθρώπων και να τραγουδά αποκλειστικά για αυτούς; Πρόκειται για το τι μπορεί να κάνει στις μέρες μας η Βαθιά Μάθηση ώστε να γίνει η ζωή μας πιο διασκεδαστική», πρόσθεσε η ίδια.

Το Neural Karaoke προέκυψε κατά τη διάρκεια μιας ευρύτερης προσπάθειας ερευνητών να χρησιμοποιήσουν προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών προκειμένου να συνθέσουν μουσική, να γράψουν στίχους ή ακόμα και να δημιουργήσουν χορογραφίες. Μόλις το πρόγραμμα «εκπαιδευτεί» μπορεί να πάρει μια μουσική κλίμακα και ένα μελωδικό προφίλ και να δημιουργήσει μια απλή μελωδία.

Ωστόσο, η σύνθεση μουσικής ήταν μόνο η αρχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!