Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των πανεπιστημίων παρουσίασε ο Γ. Σταθάκης
[Newsbeast]: Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των πανεπιστημίων παρουσίασε ο Γ. Σταθάκης

[Newsbeast]: Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των πανεπιστημίων παρουσίασε ο Γ. Σταθάκης

Οι στόχοι του υπ. Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Η ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που παράλληλα με άλλες δράσεις οι οποίες ήδη υλοποιούνται, θα συμβάλει στην προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τόνισε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που συνδιοργάνωσε το υπουργείο του με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την παρουσίαση της νέας δράσης με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση πανεπιστημίων».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης παρουσία εκπροσώπων και από τα τρία ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κρήτης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος παρουσιάζοντας την νέα πρόταση την ενέταξε στο πλαίσιο των γενικών δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής , όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σταθάκης, «η Ελλάδα έχει δεσμευτεί μαζί με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στους στόχους της κλιματικής αλλαγής το 2030. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: ότι πρέπει να παράγουμε το 32,5% της ενέργειας που καταναλώνουμε συνολικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ότι το 2030 πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερη ενέργεια από ό,τι καταναλώναμε το 2009. Αυτοί είναι οι εθνικοί στόχοι και η εθνική στρατηγική που υποβάλαμε στην Κομισιόν λέει πώς θα φθάσουμε εκεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!