Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Η πρόεδρος της Ν. Κορέας εξωθείται από το κόμμα της σε παραίτηση
[Newsbeast]: Η πρόεδρος της Ν. Κορέας εξωθείται από το κόμμα της σε παραίτηση

[Newsbeast]: Η πρόεδρος της Ν. Κορέας εξωθείται από το κόμμα της σε παραίτηση

Οι 128 βουλευτές ζήτησαν από την Παρκ να παραιτηθεί τον Απρίλιο

Το κυβερνών κόμμα της Νότιας Κορέας ζήτησε σήμερα από την πρόεδρο Παρκ Γκέουν-Χίε, που εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς, να δεχθεί να παραιτηθεί τον Απρίλιο με την προοπτική να διεξαχθούν εκλογές τον Ιούνιο.

Οι 128 βουλευτές του Σαένουρι, του κόμματος της Παρκ, ενέκριναν ομόφωνα την πρόταση να δοθεί μία εβδομάδα καιρός στην πρόεδρο να δεχθεί την πρόταση αυτή, με τον κίνδυνο αν αρνηθεί να ξεκινήσει η διαδικασία για την αποπομπή της.

«Όλοι οι βουλευτές του κόμματος ενέκριναν ομόφωνα το χρονοδιάγραμμα αυτό», δήλωσε ο Τσουνγκ Τζιν-Σουκ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό, πρόσθεσε, είναι το πλέον κατάλληλο για να διασφαλιστεί ότι θα γίνει η μετάβαση της εξουσίας χωρίς προβλήματα και παράλληλα να δοθεί επαρκής χρόνος στα κόμματα για να προετοιμαστούν για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν 6 μήνες νωρίτερα.

Η δημοτικότητα της Παρκ έχει καταβαραθρωθεί μετά τις αποκαλύψεις και την έρευνα που έχει ξεκινήσει η δικαιοσύνη για την πρώην έμπιστή της φίλη επί 40 χρόνια, την Τσόι Σουν-Σιλ, η οποία κατηγορείται ότι επωφελήθηκε από την επιρροή που ασκούσε στην πρόεδρο για να εκβιάζει βιομηχάνους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!