Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Πρόεδρος Ιράν: Η χώρα βγήκε νικήτρια από τις ταραχές, λίγοι αναρχικοί κατέβηκαν στους δρόμους
[Newsbeast]: Πρόεδρος Ιράν: Η χώρα βγήκε νικήτρια από τις ταραχές, λίγοι αναρχικοί κατέβηκαν στους δρόμους

[Newsbeast]: Πρόεδρος Ιράν: Η χώρα βγήκε νικήτρια από τις ταραχές, λίγοι αναρχικοί κατέβηκαν στους δρόμους

«Οι αριθμοί που δίνονται για τις απώλειες στις διαδηλώσεις είναι εικασίες»

Το Ιράν «νίκησε» παρά τις ταραχές των τελευταίων ετών, όπως μαρτυρούν οι εικόνες από τις φιλοκυβερνητικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της χώρας τις οποίες μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε την Τετάρτη ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

«Ο λαός μας πέτυχε για μία ακόμη φορά σε μια ιστορική δοκιμασία και απέδειξε ότι δεν θα επιτρέψει στους εχθρούς να εκμεταλλευθούν την κατάσταση, παρόλο που ενδέχεται να έχει παράπονα από τη διαχείριση του κράτους», τόνισε ο Ροχανί απευθυνόμενος στο υπουργικό συμβούλιο.

«Οι αναρχικοί που κατέβηκαν στους δρόμους ήταν πολύ λίγοι», πρόσθεσε.

«Αυτοί οι αναρχικοί ήταν οργανωμένοι, οπλισμένοι», ακολουθώντας «μια συνωμοσία που εξύφαναν οι αντιδραστικές δυνάμεις της περιοχής, οι σιωνιστές και οι Αμερικάνοι», κατήγγειλε ο Ιρανός πρόεδρος.

«Είδατε αυτές τις τελευταίες ημέρες τεράστιες αυθόρμητες (φιλοκυβερνητικές) συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις, οι οποίες ξεκίνησαν από τη Ζανζάν (βορειοανατολικά, τη Δευτέρα), την Ταμπρίζ (νοτιοανατολικά, την Τρίτη), τη Σαχρ-ε Κονρτ (κεντρικά, την Τρίτη) και οι οποίες συνεχίζονται σε άλλες πόλεις», επεσήμανε ο Ροχανί.

Οι διαδηλώσεις αυτές «είναι η καλύτερη απόδειξη της ισχύος του ιρανικού έθνους», πρόσθεσε. «Το ιρανικό έθνος απέδειξε στον κόσμο την επαγρύπνησή του (…) την ενότητά του και την αλληλεγγύη του προς το σύνολο του πολιτικού συστήματος» της ισλαμικής δημοκρατίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!