Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Προ των πυλών ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ασφαλιστικού συστήματος
[Newsbeast]: Προ των πυλών ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ασφαλιστικού συστήματος

[Newsbeast]: Προ των πυλών ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ασφαλιστικού συστήματος

Τι προβλέπει το σ/ν του υπ. Εργασίας για την ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Σύντομα, αναμένεται να τεθεί σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, με τίτλο «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ)».

Ψηφιακός μετασχηματισμός του ασφαλιστικού συστήματος

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η προτεινόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση συνεπάγεται ένα νέο ψηφιακό ασφαλιστικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, προωθείται ο ψηφιακός μετασχηματισμός της διαδικασίας απονομής σύνταξης «ΑΤΛΑΣ» και η διαλειτουργικότητα του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (e-ΕΦΚΑ ).

Ενισχύεται ο βαθμός ανταποδοτικότητας

Παράλληλα, ενισχύεται ο βαθμός ανταποδοτικότητας, μέσα από την προσαρμογή των ποσοστών αναπλήρωσης των κύριων συντάξεων .

Οι αυξήσεις στο τελικό ποσό της κύριας σύνταξης θα ξεκινούν και θα κλιμακώνονται από τα 30 έτη και έπειτα, ενώ, μετά τα 40 έτη ασφάλισης, το ποσοστό αναπλήρωσης θα προσαυξάνεται κατά 0,5% κάθε έτος.

Αυξήσεις στις επικουρικές

Με ρύθμιση που προωθείται στο σχέδιο νόμου, ορίζεται ότι οι ήδη καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, που αφορούν αιτήσεις που είχαν υποβληθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014, συνεχίζουν να καταβάλλονται από την 1η Οκτωβρίου 2019 στο ύψος του ποσού που είχαν διαμορφωθεί, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις στις 31 Δεκεμβρίου 2014. Ειδικά, ο υπολογισμός της κράτησης υπέρ υγειονομικής περίθαλψης διενεργείται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 30 του άρθρου 1 του ν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!