Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
4 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: «Πράσινο» φως για τη Σχολή Κατασκόπων έδωσε η ΕΕ
[Newsbeast]: «Πράσινο» φως για τη Σχολή Κατασκόπων έδωσε η ΕΕ

[Newsbeast]: «Πράσινο» φως για τη Σχολή Κατασκόπων έδωσε η ΕΕ

Η Ελλάδα θα «τρέχει» το συγκεκριμένο πρόγραμμα

Τη δημιουργία σχολής κατασκόπων σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση , με το συγκεκριμένο πρότζεκτ να περιλαμβάνεται μεταξύ των 17 που περιλαμβάνονται στην ατζέντα της συνεδρίασης των Βρυξελλών, για τα θέματα της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO).

Το δημοσίευμα του Politico ήρθε να επιβεβαιώσει η ενημέρωση από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με όσα είχαν αναφερθεί, οι επιτελείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκοπεύουν να δώσουν στη χώρας μας τον ηγετικό ρόλο στο συγκεκριμένο πλάνο, ενώ στο πρότζεκτ θα συμμετέχει και η Κύπρος.

Η δημιουργία μίας κοινής ακαδημίας κατασκοπίας της Ε.Ε. θα είναι ένα σημαντικό βήμα για τις υπηρεσίες πληροφοριών. Η ανάπτυξη κοινής υπηρεσίας πληροφοριών και κατασκοπείας είχε κολλήσει στο «βέτο» της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία έβλεπε αυτό το ενδεχόμενο ως έναν ανεπιθύμητο ανταγωνισμό στη συμμαχία Five Eyes, που αποτελείται από την ίδια και τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία. Με το Brexit, αυτή η πόρτα πλέον ανοίγει.

Συγκεκριμένα, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπήρξε η ενημέρωση πως ο Πάνος Καμμένος συμμετείχε στη Σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σύνθεση Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, κατά την οποία -μεταξύ άλλων- συζητήθηκαν τα θέματα της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO), όπου προστέθηκαν 17 νέα προγράμματα, εκ των οποίων τα τρία είναι ελληνικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!