Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Οι πρακτικές που προδίδουν ξέπλυμα χρήματος και οι ποινές για λογιστές, μεσίτες και εμπόρους
[Newsbeast]: Οι πρακτικές που προδίδουν ξέπλυμα χρήματος και οι ποινές για λογιστές, μεσίτες και εμπόρους

[Newsbeast]: Οι πρακτικές που προδίδουν ξέπλυμα χρήματος και οι ποινές για λογιστές, μεσίτες και εμπόρους

Αγριεύει η ΑΑΔΕ και ξεκινούν έλεγχοι

Ολόκληρη λίστα με ύποπτες πρακτικές που αποτελούν ένδειξη για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος κατέγραψε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προκειμένου να σημάνει «κόκκινος» συναγερμός στους φορείς και στις αρχές που εμπλέκονται στον αγώνα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής, σε ευρεία χθεσινή σύσκεψη , παρουσίασε αναλυτικά το συγκεκριμένο κατάλογο στους εκπροσώπους φορέων της αγοράς.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ επεσήμανε μάλιστα ότι σύντομα θα αρχίσουν εξονυχιστικοί έλεγχοι και η επιβολή κυρώσεων στους επαγγελματίες (λογιστές, μεσίτες ακινήτων, έμποροι κ.ά.) που θα πέσουν στα «δίχτυα» των ελεγκτών και οι οποίοι εντός διμήνου από τη θέση σε ισχύ των νέων διατάξεων δεν έχουν προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνηθέστερες πρακτικές που έχει καταγράψει η ΑΑΔΕ, μεταξύ άλλων, είναι οι εξής:

  • Απροθυμία πελάτη να προσκομίσει κατά τη σύναψη της συναλλαγής τα προβλεπόμενα έγγραφα επαλήθευσης της ταυτότητάς του.
  • Εκπρόσωπος νομικού προσώπου που επιχειρεί να πραγματοποιήσει συναλλαγή για λογαριασμό του νομικού προσώπου, αρνείται να δώσει τα προβλεπόμενα έγγραφα πιστοποίησης και επαλήθευσης της ταυτότητας του νομικού προσώπου.
  • Επιμονή του πελάτη για διενέργεια και πληρωμή σε μετρητά, συναλλαγών μεγάλης αξίας.
  • Χρησιμοποιείται προσωπικός λογαριασμός του ιδιοκτήτη ή του υπαλλήλου εταιρείας, αντί του εταιρικού λογαριασμού, για τη διενέργεια συναλλαγών της εταιρείας, με σκοπό την απόκρυψη πωλήσεων ή άλλων εταιρικών γεγονότων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!